Τρίτη 21 Αυγούστου 2007

ΚΟΠ - ΦΙΦΑ - ΟΥΕΦΑ – ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ

ΚΟΠ - ΦΙΦΑ - ΟΥΕΦΑ – ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ

Το καθεστώς των τουρκοκυπριακών ποδοσφαιρικών σωματείων θα τεθεί επί τάπητος σε συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου στη Ζυρίχη, μεταξύ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΦΙΦΑ), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (ΟΥΕΦΑ) της ΚΟΠ και των Τουρκοκυπρίων.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Μάριος Λευκαρίτης, εκ των Αντιπροέδρων της ΟΥΕΦΑ και επίτιμος πρόεδρος της ΚΟΠ, ανέφερε πως στόχος της συνάντησης αυτής ``είναι να εξεταστεί το καθεστώς των Τ/Κ και πώς μπορούμε εμείς ως ΚΟΠ να βοηθήσουμε τους Τ/Κ να έχουν περισσότερες δυνατότητες να παίζουν ποδόσφαιρο``. Τόνισε, ωστόσο, πως το γεγονός ότι η ΚΟΠ είναι η μόνη αναγνωρισμένη αρχή ποδοσφαίρου στην Κύπρο ``δεν αλλάζει με τίποτα`` και πρόσθεσε ότι ``η μοναδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία που βρίσκεται στην Κύπρο είναι η ΚΟΠ και δεν πρόκειται να αναγνωριστεί καμία άλλη ομοσπονδία``.

Σε ερώτηση αν στη συνάντηση θα τεθεί θέμα διενέργειας φιλικών ή επίσημων αγώνων από πλευράς Τ/Κ, ο κ. Λευκαρίτης είπε ότι ``η ατζέντα (της συνάντησης) είναι ανοικτή και το θέμα είναι πώς θα βοηθήσουμε (η ΚΟΠ)``, τονίζοντας ωστόσο πως ``ό,τι και να γίνει θα είναι με τη συγκατάθεση της ΚΟΠ``. ``Αν δεν συγκατατεθεί η ΚΟΠ δεν μπορεί να γίνει οτιδήποτε``, συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον κ. Λευκαρίτη, στη συνάντηση θα συμμετέχουν η ΚΟΠ, οι Τ/Κ, εκπρόσωποι της ΟΥΕΦΑ, ο ίδιος και ο Σενές Ερζίκ, Τούρκος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΦΙΦΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: