Τρίτη 21 Αυγούστου 2007

Απογοητευμένος για το Ιράκ δηλώνει ο Αμερικανός πρέσβης στη Βαγδάτη

Απογοητευμένος για το Ιράκ δηλώνει ο Αμερικανός πρέσβης στη Βαγδάτη

Η ΠΡΟΟΔΟΣ που έχει σημειωθεί στο Ιράκ σε βασικά πολιτικά θέματα είναι «πολύ απογοητευτική», δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βαγδάτη Ράιαν Κρόκερ.

«Η πρόοδος σε εθνικά θέματα υπήρξε πολύ απογοητευτική και αυτή η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική για εμάς, για τους Ιρακινούς και για τους ιρακινούς ιθύνοντες», είπε ο αμερικανός διπλωμάτης σε συνάντησή του με δημοσιογράφους.

Οι κρίσεις του αυτές έγιναν καθώς τόσο ο κ. Κρόκερ όσο και ο στρατιωτικός διοικητής στο Ιράκ, Ντέιβιντ Πετρέους πρόκειται να παρουσιάσουν ενώπιον του Κογκρέσου τις απόψεις τους για την κατάσταση στο Ιράκ τώρα, μετά και από την εφαρμογή της νέας στρατηγικής του προέδρου Μπους για τη χώρα αυτή.

«Θα έλεγα ότι εάν δεν υπάρξει μια σοβαρή συμφιλίωση κάτι που δεν ενδιαφέρει μόνο τους επικεφαλής πολιτικούς αλλά κυρίως όλη την υπόλοιπη κοινωνία, θα χρειαστεί πολύ χρόνος για τη βελτίωση της κατάστασης», πρόσθεσε ο κ. Κρόκερ.

Εκτίμησε στη συνέχεια ότι αν και γενικώς η βία έχει κάπως μειωθεί την τελευταία περίοδο έχουν σημειωθεί «ιδιαίτερα ειδεχθείς επιθέσεις».

«Όλα αυτά που έγιναν τα τελευταία χρόνια, η βία, οι μετακινήσεις πληθυσμών, οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί Ιρακινοί, όλα αυτά δε μπορεί να ξεχαστούν μέσα σε μερικές εβδομάδες», εκτίμησε καταλήγοντας ο αμερικανός πρεσβευτής στο Ιράκ.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: