Τρίτη 21 Αυγούστου 2007

Τέσσερις για τον Χριστάκη

Τέσσερις για τον Χριστάκη

Σε νέα φάση οι προσπάθειες για διακρίβωση της τύχης του

Τέσσερις νέοι μάρτυρες, με στοιχεία για τον μικρό Χριστάκη Γεωργίου, παρουσιάστηκαν ήδη πρόθυμοι να συνδράμουν στη διακρίβωση της τύχης του μικρού αγνοούμενου από το Παλαίκυθρο. Κι αυτό μετά τα δημοσιεύματα του "Π" σχετικά με την τελευταία ιστορία με τον Χακάν Κουτεβού από τα Άδανα.
Τα ρεπορτάζ για τις προσπάθειες διακρίβωσης της τύχης του μικρού αγνοούμενου από το Παλαίκυθρο Χριστάκη Γεωργίου και το θρίλερ που διαδραματίστηκε από τον περασμένο Μάρτιο και μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ξεπέρασαν τα όρια της ε/κ πλευράς, καθώς ασχολήθηκε με αυτά τόσο ο τ/κ Τύπος όσο και ο τουρκικός. Έτσι και με δεδομένο πλέον ότι η διαδικασία των εκταφών που βρίσκεται σε εξέλιξη εισπράττεται θετικά από τον απλό κόσμο και στις δύο κοινότητες, ήταν μάλλον φυσικό ανάμεσα στις εκατοντάδες των ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών μηνυμάτων να υπάρχουν και μερικά πολύ ενδιαφέροντα που τελικά αποδείχθηκαν εξαιρετικά σημαντικά.

Ήσαν εκεί
Πρόκειται περί ανθρώπων που συνδράμουν ήδη στο ζήτημα με ουσιαστικές μαρτυρίες για τάφους αγνοουμένων στα κατεχόμενα. Κάποιοι εξ αυτών των μαρτύρων έχουν άμεση σχέση και με την περίπτωση του Χριστάκη Γεωργίου. Οι μάρτυρες στους οποίους αναφερόμαστε ήταν παρόντες για κάποιους λόγους -που εκ των πραγμάτων- δεν μπορούμε τώρα να αποκαλύψουμε, τον Αύγουστο του 1974 στο Δίκωμο. Γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις σχετικά με τους τραυματίες και τους νεκρούς που μεταφέρθηκαν εκεί και δήλωσαν πρόθυμοι να συνδράμουν στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διακρίβωση και της τύχης του 5χρονου τότε Χριστάκη Γεωργίου, εκφράζοντας παράλληλα μεγάλη συμπάθεια στο πρόσωπο της τραγικής μάνας του Χριστάκη, Μυροφόρας. Η διαδικασία της συλλογής και της αξιολόγησης των πληροφοριών από τους νέους αυτούς μάρτυρες βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα αποδίδει σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Π". Γι' αυτό και επειδή δεν θέλουμε να προκαλέσουμε οποιαδήποτε επιπλοκή αποκαλύπτοντας περισσότερες λεπτομέρειες, διαβεβαιώνουμε ότι εντός ολίγων ημερών θα παραθέσουμε όλες τις εξελίξεις που οδηγούν στη νέα αυτή φάση για διακρίβωση της τύχης του μικρού παιδιού. Όπως και σε κάθε προηγούμενη φάση της συγκεκριμένης υπόθεσης έτσι και σε αυτήν η οικογένεια της κ. Μυροφόρας Γεωργίου έχει ήδη ενημερωθεί. Έχοντας υπόψη όλα τα πιο πάνω σε λεπτομέρεια, γράφαμε χθες ότι "το αποτέλεσμα του DNA, που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στο Λονδίνο δεν είναι το τέλος της ιστορίας του 5χρονου αγνοούμενου Χριστάκη Γεωργίου. Μετά τη δημοσίευση από τον "Π" της ιστορίας με τον Χακάν Κουτεβού, καινούργια στοιχεία ήρθαν στην επιφάνεια μετά από μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν παρόντες στο Δίκωμο την 17η Αυγούστου 1974".

Εκατοντάδες αναγνώστες
Η ανταπόκριση που υπήρξε από τους αναγνώστες του "Π", σχετικά με τα ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε, ήταν πραγματικά συγκινητική και ευχαριστούμε για τα θερμά σας λόγια. Θα πρέπει να σημειώσουμε, σχολιάζοντας πολλά από τα μηνύματά σας, ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητούμε την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων των εξετάσεων DNA, καθότι το συγκεκριμένο Κέντρο του Λονδίνου θεωρείται ένα από τα πλέον αξιόπιστα στον κόσμο και η διαδικασία έγινε σύμφωνα με όλα όσα προνοούνται και από τη σχετική δεοντολογία, αλλά και από τη νομοθεσία. Γι' αυτό παραθέτουμε ολόκληρο το έγγραφο με την εξέταση του DNA από το DNA Diagnostics Center στο Χάμμερσμιθς. Σε ό,τι αφορά το φωτογραφικό υλικό που έχουμε στο αρχείο μας από την τετράμηνη έρευνα είναι ογκώδες και εκ των πραγμάτων στη χθεσινή έκδοση δεν ήταν δυνατό να χρησιμοποιήσουμε άλλες πέραν των 20 φωτογραφιών που δημοσιεύθηκαν. Παραθέτουμε ακόμα μερικές στη σημερινή μας έκδοση από τη διαδικασία λήψης των δειγμάτων DNA από την κ. Μυροφόρα και τον Χακάν Κουτεβού.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: