Τρίτη 21 Αυγούστου 2007

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλης ακτίνας δράσης δεν φέρουν πυρηνικά κατά τη διάρκεια των πτήσεων

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλης ακτίνας δράσης δεν φέρουν πυρηνικά κατά τη διάρκεια των πτήσεων

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλης ακτίνας δράσης δεν φέρουν πυρηνικά κατά τη διάρκεια των πτήσεων, δήλωσε ο Υποδιοικητής του Στόλου των βομβαρδιστικών Anatoly Zhikharev.

"Όλα τα αεροπλάνα ατού του τύπου είναι εξοπλισμένα με εκπαιδευτικούς πυραύλους. Οι συνεχείς περιπολίες ξανάρχισαν μετά από ένα διάλειμμα που διήρκεσε από το 1992 στις 17 Αυγούστου, έπειτα από απόφαση του Διοικητή του Στόλου και του πρόεδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας," ανέφερε ο Zhikharev.

"Οι πτήσεις πραγματοποιούνται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και περιλαμβάνουν αποστολές αναγνώρισης, εναέριο ανεφοδιασμό και αντιμετώπιση των μαχητικών του ΝΑΤΟ και άλλων χωρών," πρόσθεσε.

"Συνεχίζουμε την παράδοση που καθιερώθηκε κατά τη σοβιετική εποχή και διενεργούμε πτήσεις στα βορειοανατολικά του Ατλαντικού Ωκεανού, πάνω από τη Νορβηγική, τη Βόρεια και την Ιαπωνική Θάλασσα και πέρα του Βορείου Πόλου και των Αλευτιανών Νήσων," δήλωσε και πρόσθεσε πως "τα ρωσικά αεροσκάφη δεν παραβιάζουν τον εναέριο χώρο άλλων χωρών...δεν υπάρχει καμιά απειλή για την εθνική τους κυριαρχία."

Πηγή: ITAR-TASS

Δεν υπάρχουν σχόλια: