Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007

Στο "παιχνίδι με τους βομβαρδισμούς" εμπλέκεται ο ίδιος ο Γεωργιανός πρόεδρος

Στο "παιχνίδι με τους βομβαρδισμούς" εμπλέκεται ο ίδιος ο Γεωργιανός πρόεδρος

"Η θεατρική παράσταση" με τους πυραύλους έχει στηθεί από τις Γεωργιανές Αρχές, καταγγέλλει ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της χώρας, Σχαλβά Νατελασβίλι.

Όπως ισχυρίζεται, "ο Σακιασβίλι θέλει με αυτό τον τρόπο να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα σκάνδαλα και την κακοδιαχείριση της Κυβέρνησης, εφιστώντας την προσοχή τους σε πατριωτικά θέματα". "Οι κυβερνώντες επιθυμούν το ξέσπασμα ενός πολέμου στην επικράτεια της Γεωργίας, ώστε να διατηρηθούν στην εξουσία." Εν ολίγοις, ο Νατελασβίλι θεωρεί πως είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκεια του "παιχνιδιού με τους βομβαρδισμούς," η Ρωσία να βομβαρδίσει τη Γεωργία και στην πραγματικότητα.

Η Γεωργιανή πλευρά διατείνεται πως ένα ρωσικό αεροσκάφος (αρχικά η καταγγελία έκανε λόγο για δύο αεροσκάφη) παραβίασε το βράδυ της 6ης Αυγούστου τον εθνικό εναέριο χώρο της χώρας απέρριψε ένα τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο στην επαρχία Γκόρι. Ο πύραυλος δεν εξερράγη. Η Ρωσική Αεροπορία αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αρχές της Νότιας Οσετίας, ένα αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφος παρείσδυσε στις ορεινές περιοχές της Νοτίας Οσετίας, προερχόμενο από τα Ανατολικά, δηλαδή από την πλευρά της Γεωργίας.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: