Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007

Ενοχλημένος ο Μπους από την συμφιλιωτική διάθεση Ιράκ-Ιράν

Ενοχλημένος ο Μπους από την συμφιλιωτική διάθεση Ιράκ-Ιράν

ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους προειδοποίησε σοβαρά τον ιρακινό πρωθυπουργό, Νούρι Αλ Μαλίκι να μην δείχνει πολύ συμφιλιωτικός έναντι του Ιράν.

«Εάν το μήνυμα που θέλει να στείλει είναι ότι ο ρόλος του Ιράν είναι εποικοδομητικός, τότε πρέπει να έχουμε μια ειλικρινή συνομιλία με το φίλο μου πρωθυπουργό, γιατί δεν πιστεύω ότι είναι έτσι τα πράγματα» τόνισε ο κ. Μπους.

Σημειώνεται ότι το Ιράν έχει κατηγορηθεί από τις ΗΠΑ υποθάλπει ένα μέρος των ιρακινών εξεγερμένων και υποστηρίζει την σιιτική πλειοψηφία, στην οποία ανήκει ο κ. αλ-Μαλίκι.

Η Τεχεράνη διαβεβαίωσε σήμερα τον ιρακινό πρωθυπουργό για την πλήρη υποστήριξή της στην πολιτική του όσον αφορά την επιστροφή της ασφάλειας στο Ιράκ, αλλά υπογράμμισε ότι ο μόνος τρόπος για να επανέλθει η σταθερότητα στη χώρα είναι η αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από το ιρακινό έδαφος.

«Το Ιράν επιθυμεί να υπάρχει ένα Ιράκ ανεξάρτητο, σταθερό, σίγουρο και αναπτυσσόμενο. Σκεφτόμαστε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής θα επιτρέψει την εξασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας του Ιράκ» τόνισε ο ιρανός αντιπρόεδρος Παρβίζ Νταβουντί, στην τελετή αναχώρησης του κ. αλ Μαλίκι, που πραγματοποίησε διήμερη επίσιμη επίσκεψη στην Τεχεράνη, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο IRNA.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: