Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την πυραυλική επίθεση κατά της Γεωργίας

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την πυραυλική επίθεση κατά της Γεωργίας

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν σήμερα την πυραυλική επίθεση κατά της Γεωργίας και κάλεσαν σήμερα τη Μόσχα και την Τιφλίδα να αναζητήσουν μια ειρηνική επίλυση του προβλήματος της Νότιας Οσετίας.

"Καταδικάζουμε την πυραυλική επίθεση που δέχτηκε η Γεωργία στις 6 Αυγούστου. Επαινούμε την συγκράτηση που επιδεικνύει η Γεωργία στην αντιμετώπιση της αεροπορικής επίθεσης και κάνουμε έκκληση για άμεση διασαφήνιση των γεγονότων που σχετίζονται με το περιστατικό," δήλωσε ο εκπρόσωπος του State Department Σιν Μακ Κόρμακ.

Η Ρωσία εξακολουθεί να αρνείται κάθε ανάμιξη με το περιστατικό, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Ο Μακ Κόρμακ πρόσθεσε ακόμη πως η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για την επίθεση στην αποσχισμένη περιοχή της Νότιας Οσετίας και η παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Γεωργίας, υπογραμμίζουν την άμεση ανάγκη για επίτευξη προόδου στην ειρηνική διευθέτηση της διαμάχης σχετικά με τη Νότια Οσετία.

"Ενθαρρύνουμε τη Γεωργία και τη Ρωσία να εντείνουν τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση μέσα σε ένα εποικοδομητικό πνεύμα, παρά την πρόσφατη επίθεση," συμπλήρωσε ο Αμερικανός διπλωμάτης.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: