Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007

Eπείγουσα χρηματοδότηση για την αερομεταφορά τεθωρακισμένων στο Ιράκ ζητεί το Πεντάγωνο

Eπείγουσα χρηματοδότηση για την αερομεταφορά τεθωρακισμένων στο Ιράκ ζητεί το Πεντάγωνο

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της USA Today, το αμερικανικό Πεντάγωνο ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει το ποσό των 750 εκατομμυρίων δολαρίων για την επείγουσα αεροπορική μεταφορά στο Ιράκ των τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου MRAP για τη προστασία των αμερικανικών δυνάμεων από τις βόμβες που τοποθετούν οι αντάρτες στους δρόμους.

Το ποσό για την επείγουσα αερομεταφορά των οχημάτων αυτών αποτελεί τμήμα του αιτήματος για την έγκριση κονδυλίου 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη του προγράμματος των MRAP στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του Πενταγώνου για το οικονομικό έτος που αρχίζει τον Οκτώβριο.

Συνολικά το αμερικανικό Πεντάγωνο ζητά 12 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2008 για την απόκτηση συνολικά 8.000 τεθωρακισμένων οχημάτων MRAP. Τα MRAP διαθέτουν υπερυψωμένο σασί και σχήμα V που προστατεύουν τα στρατεύματα από τις βόμβες και τις ενέδρες.

Η πρόγραμμα αποτελεί μια από τις υψηλότερες προτεραιότητες του Πενταγώνου που σκοπεύει να αγοράζει όσα οχήματα βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής και επιδιώκει να στείλει στο Ιράκ 3.400 MRAP μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της USA Today, σκοπός του αιτήματος για επείγουσα χρηματοδότηση είναι η άμεση αερομεταφορά στο Ιράκ των οχημάτων μόλις κατασκευάζονται και εξοπλίζονται με ηλεκτρονικά συστήματα.

Η Διοίκηση Μεταφορών ανεβάζει σε 135.000 δολάρια το κόστος μεταφοράς ενός MRAP με μεταγωγικό αεροπλάνο C-17 , έναντι 18.000 δολαρίων για τη μεταφορά του με πλοίο.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: