Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Νέο «παρών» Χριστόδουλου στη συνάντηση με τον Πατριάρχη των Αρμενίων

Νέο «παρών» Χριστόδουλου στη συνάντηση με τον Πατριάρχη των Αρμενίων

ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ να «παγώσει» τα σενάρια διαδοχής του και να δείξει ότι ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του ως Αρχιεπίσκοπος έκανε χθες ο κ. Χριστόδουλος. Μετά τις αλλεπάλληλες τηλεοπτικές συνεντεύξεις που παρεχώρησε προχθές σε 5 τηλεοπτικά κανάλια, ο κ. Χριστόδουλος συναντήθηκε χθες το πρωί στο σπίτι του στο Μαϊάμι με τον Πατριάρχη των Αρμενίων κ. Καρεκίν, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχιεπίσκοπο της Αρμενικής Εκκλησίας της Αμερικής.

Ενδεικτικό της τακτικής που ακολουθεί τις τελευταίες ημέρες μερίδα των ανθρώπων του περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου- να φανεί δηλαδή ότι ο κ. Χριστόδουλος έχει τον πλήρη έλεγχο της Ιεραρχίας και εξακολουθεί να εργάζεται παρά την ασθένειά του- είναι ότι εστάλη και φωτογραφία της συνάντησης στην Αθήνα, η οποία διανεμήθηκε μαζί με την ανακοίνωση της αρχιεπισκοπής.

Τηλεφώνημα Μπους

Στην ίδια ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ η αρχιεπισκοπή, αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Χριστόδουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζορτζ Μπους. Ο κ. Μπους, «διαβεβαίωσε τον μακαριότατο για το αμετάπτωτο και ειλικρινές ενδιαφέρον, τόσο του ιδίου όσο και του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ για εκείνον και για την καλή πορεία της υγείας του».

«Όσο ζει και αναπνέει»

Εν τω μεταξύ χθες, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό και αναφερόμενος στη φράση του Αρχιεπισκόπου «ουδείς αναντικατάστατος», είπε: «δεν το βλέπω σαν μια πρόγευση μελλοντικής απομακρύνσεως, σε καμία περίπτωση. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος όσο ζει και αναπνέει και είναι όρθιος σας λέγω ότι θα είναι στη θέση του, αυτή είναι η πρόβλεψή μου».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: