Παρασκευή 20 Ιουλίου 2007

Αχμαντινεζάντ: Θα είναι ένα "καυτό" καλοκαίρι

Αχμαντινεζάντ: Θα είναι ένα "καυτό"καλοκαίρι

Ο Ιρανός πρόεδρος Mahmoud Ahmadinejad είχε χθες στην Δαμασκό συνάντηση με τον ηγέτη της Χεσπολλάχ
Sheikh Hassan Nasrallah. Μετά την συνάντηση δήλωσε πως πρόκειται να έχουμε ένα "καυτό" καλοκαίρι στην Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Nasrallah πήγε στην Συρία από ένα υπόγειο τούνελ.

Ο Ahmadinejad, κάνοντας έμμεση αναφορά στο Ισραήλ δήλωσε πως "ελπίζουμε αυτό το καλοκαίρι ο ζεστός καιρός θα συμβάλει στη νικη μας και στην ήττα των εχθρών της θρησκείας μας".

Κατα την διάρκεια της παραμονής του στην Δαμασκό, ο Ahmadinejad είχε συνομιλίες και με τον ομόλογό του της Συρίας, Bashar Assad. Σε κοινή διάσκεψη τύπου, ο Ahmadinejad είπε πως "οι εχθροί του Ισλάμ θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους για επίθεση στην περιοχή".

Ο Bashar Assad επεσήμανε τις εξαίρετες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και πρόσθεσε πως τόσο το Ιράν, όσο και η Συρία έχουν κοινά συμφέροντα στην περιοχή και έχουν να αντιμετωπίσουν κοινούς εχθρούς". Στη συνέχεια υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Ιράν να συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα και κάλεσε όλες τις δυνάμεις κατοχής να αποχωρήσουν από το Ιράκ, αφήνοντας αιχμές κατά των αμερικανικών στρατευμάτων.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: