Παρασκευή 20 Ιουλίου 2007

Σχόλια Εκπρoσωπου Κασουλίδη για Κυπριακό, «Ηλιος» και Κ.Α.

Σχόλια Εκπρoσωπου Κασουλίδη για Κυπριακό, «Ηλιος» και Κ.Α.

Πρωτάκουστο στην παγκόσμια πολιτική πρακτική, χαρακτήρισε χθες ο εκπρόσωπος του υποψηφίου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη, Μιχάλης Σοφοκλέους, την προσπάθεια της Κυβέρνησης ''να κρύψει τα μεγάλα ελλείμματα στρατηγικής που παρουσιάζει στο κορυφαίο θέμα της χώρας, προφασιζόμενη ότι η αντιπολίτευση δήθεν δεν διαθέτει προτάσεις''.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε ότι ο κ. Κασουλίδης έχει επανειλημμένα παρουσιάσει προς τον κυπριακό λαό τη δική του στρατηγική για το Κυπριακό για ''να ανακτήσει η Κύπρος ως κράτος την ηθική υπεροχή που έχει απολέσει''.

Αντί αυτού, πρόσθεσε, η Κυβέρνηση ''αρνείται να σχολιάσει αυτή τη στρατηγική για το μέλλον, την προοπτική να ενωθεί επιτέλους ο λαός μας σε ένα κοινό στόχο και να προχωρήσει μαζί και δίνει την εντύπωση ότι βολεύεται στη χειμερία νάρκη, στην οποία το Κυπριακό έχει περιπέσει από τον Απρίλιο του 2004''.

''Ο κ. Κασουλίδης, από την ώρα που ο κ. Παπαδόπουλος συμφωνούσε την επιδιαιτησία, είχε προτείνει ότι η ίδια η ηγεσία του τόπου, εφόσον δεν πίστευε στο σχέδιο, θα έπρεπε να αναλάβει η ίδια το βάρος της απόρριψης του, αντί να μετακυλύσει τις δικές της ευθύνες στο λαό. Γι’ αυτό κάποιοι ας μην καταφεύγουν στη διαστρέβλωση, προκειμένου να αιτιολογήσουν προσωπικές επιλογές που εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουν κάνει'', συνέχισε ο κ. Σοφοκλέους.

Οπως είπε, ''η τακτική του 'βλέποντας και κάνοντας' εφαρμόζεται δυστυχώς σε όλα τα επίπεδα και γι' αυτό και η Κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική σε θέματα όπως τις Κυπριακές Αερογραμμές, το τεράστιο στεγαστικό πρόβλημα, τη δασοπυρόσβεση και το θέμα του χειρισμού της αεροπορικής τραγωδίας''.

Ο κ. Σοφοκλέους διερωτήθηκε κατά πόσον χρειαζόταν να περάσουν οι συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της ''Ηλιος'' από ''όλη αυτή τη νέα ψυχική ταλαιπωρία, να πορεύονται έξω από το Προεδρικό, να ανταλλάσσουν επιστολές και να διοργανώνουν εκδηλώσεις σε πλατείες, προκειμένου να τους δοθεί επιτέλους το μέρος του πορίσματος που αφορά τις αστικές αγωγές''.

Σε ό,τι αφορά τις Κυπριακές Αερογραμμές, ο κ. Σοφοκλέους
είπε ότι ο κ. Κασουλίδης από το Νοέμβριο του 2005 είχε καταθέσει την πρόταση να παραχωρήσει το κράτος μετοχές στο προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών, λέγοντας ότι εάν οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στο ΔΣ δεν θα υπήρχαν σήμερα ζητήματα συλλογικών συμβάσεων και θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η συναίνεση τους.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: