Παρασκευή 20 Ιουλίου 2007

Αιματηρές επιθέσεις στο Αφγανιστάν

Αιματηρές επιθέσεις στο Αφγανιστάν

Πέντε αστυνομικοί και έξι αντάρτες έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη, σε δύο χωριστές συγκρούσεις στο Αφγανιστάν, ενώ μια αυτοκινητοπομπή της δύναμης του ΝΑΤΟ έγινε στόχος επίθεσης αυτοκτονίας, από την οποία σκοτώθηκε μόνον ο καμικάζι, ανακοίνωσαν οι αφγανικές αρχές και το ΝΑΤΟ. Η επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της αυτοκινητοπομπής του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής κοντά στη Σανγκίν, στην επαρχία Χελμάντ, νότια του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, δύο άμαχοι και τέσσερις βρετανοί στρατιώτες τραυματίσθηκαν. Στην ίδια επαρχία, πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και δύο τραυματίσθηκαν στη διάρκεια επίθεσης των Ταλιμπάν το βράδυ της Πέμπτης εναντίον της θέσης τους. Την ίδια ώρα, βορειοανατολικά, στην επαρχία Γάζνι, μάχες ξέσπασαν στη διάρκεια της περασμένης νύκτας έπειτα από επίθεση ανταρτών εναντίον αστυνομικού τμήματος. Έξι Ταλιμπάν σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίσθηκαν.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν υποστήριξε, σε δήλωσή του που έφθασε χθες στη γερμανική κυβέρνηση, πως δεν απήγαγαν οι Ταλιμπάν τους δύο Γερμανούς, οι οποίοι απήχθησαν την Τετάρτη στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

"Θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της κατάστασης με ηρεμία και προσοχή. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ταχεία απελευθέρωση των δύο απαχθέντων", διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Γέγκερ.

Παραπομπή


Δεν υπάρχουν σχόλια: