Σάββατο 18 Αυγούστου 2007

6 αγκάθια έφεραν πρόωρες

6 αγκάθια έφεραν πρόωρες

Εξι βασικούς λόγους έχει, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Καραμανλής ώστε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές-εξπρές.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, θα χρησιμοποιήσει στην επιχειρηματολογία του τα επιχειρήματα αυτά, ενώ θα καταγγείλει τον πρωθυπουργό για «πανικό» και κρυφή ατζέντα.

1 ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Η Νέα Δημοκρατία συμπεριφέρεται ως... κλέφτης! Επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών, επιλέγοντας τη μικρότερη δυνατή προεκλογική περίοδο, και μάλιστα αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ώστε να μην υπάρχει χρόνος σύγκρισης των προγραμμάτων και εμπέδωση της κριτικής προς αυτά. Ουσιαστικά επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών.

Αν, μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ζητήσει από τις 2 Φεβρουαρίου κιόλας πρόωρες εκλογές, είναι σαφές πως θα μιλούσε για «πραξικοπηματική ενέργεια» του κ. Καραμανλή, κάτι που, δικαίως, επισημαίνει ο Συνασπισμός.

Η μικρή προεκλογική περίοδος, ωστόσο, όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ, δείχνει και την αδυναμία του κ. Καραμανλή να κυβερνήσει, αλλά και τη βαθιά περιφρόνησή του προς τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, κάτι άλλωστε που φάνηκε καθ όλη τη διάρκεια της τετραετίας. «Μόνο που οι πολίτες είναι πλέον υποψιασμένοι», αναφέρει χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη.

2 ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Η ΝΔ -που τόση επίθεση έκανε στο ΠΑΣΟΚ για έλλειψη προγράμματος- οδηγείται στις εκλογές χωρίς πρόγραμμα! Και μάλιστα, χωρίς καν να γνωρίζουμε τι θα πράξει για μείζονα προβλήματα, όπως η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, η παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, το Ασφαλιστικό κλπ.!

Στην προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου των πολιτών, βεβαίως, ύπαρξη συγκεκριμένου προγράμματος δεν υπάρχει.

3 ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: Είναι προφανές πως ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής δεν ήθελε να ανοίξει η Βουλή, πρωτίστως για να μην καταθέσει ο Ζορμπάς και να μη νομοθετηθούν οι όποιες «παροχές» που εξήγγειλαν πρόσφατα τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και για άλλους λόγους.

Για παράδειγμα, να μην κατατεθεί σειρά ερωτήσεων για την κυβέρνηση, και να θέσουν και άλλα θέματα, όπως π.χ. σημαντικά σκάνδαλα που αγγίζουν ακόμη και το περιβάλλον του πρωθυπουργού, αλλά και το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Γενικότερα, άλλωστε, ο κ. Καραμανλής υποβάθμισε στη θητεία του το Κοινοβούλιο, αλλά και ανάγκασε το προεδρείο σε θέματα-κλειδιά να συμπαραταχθεί μαζί του, απαρνούμενο τον ρόλο του.

4 Η ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Καραμανλή, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, όχι απλώς διαθέτει κρυφή ατζέντα, αλλά και η ατζέντα αυτή αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που το Μέγαρο Μαξίμου προσφεύγει τόσο εσπευσμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου -και που όπως αποκαλύπτει το «Εθνος» θα χρησιμοποιήσει την προεκλογική περίοδο- δείχνει ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν άμεσο πρόβλημα και ρευστότητας ακόμη και πληρωμής των συντάξεων, ακόμη και για το επόμενο χρονικό διάστημα

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΖΟΡΜΠΑ
Προσπάθεια να καλυφθεί το σκάνδαλο των ομολόγων

5 Η κυβέρνηση προσπαθεί να «πνίξει» με κάθε θέμα το σκάνδαλο των ομολόγων και να εμποδίσει το πόρισμα Ζορμπά να δει το φως της δημοσιότητας, αφού τα συμπεράσματα των ερευνών του πρώην εισαγγελέα οδηγούν σε πολιτικές ευθύνες του οικονομικού τουλάχιστον επιτελείου, αλλά και σε ερωτήματα για το πού οδηγήθηκε το μαύρο χρήμα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ η κυβέρνηση -όπως αποκάλυψε το «Εθνος» το περασμένο Σάββατο- έχει στα χέρια της το πόρισμα, αρνείται να δοθεί στη δημοσιότητα, προφανώς επειδή δεν τη συμφέρει. Παράλληλα, όλα τα μεγάλα σκάνδαλα της περιόδου, όπως οι υποκλοπές, οι απαγωγές των Πακιστανών ή ακόμη και οι «κουμπάροι» δεν κατέληξαν πουθενά, αφού η κυβέρνηση, με τη συνεργασία και μέρους της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, τα οδήγησε στη συγκάλυψη.

ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ
Φούσκες οι εξαγγελίες, κρυφές δεσμεύσεις στην ΕΕ

6 Ενας από τους λόγους που ο κ. Καραμανλής απέφυγε να ανοίξει τη Βουλή, είναι ασφαλώς και η πρόθεσή του να μη δεσμευτεί για τις «παροχές» που εξήγγειλε το προηγούμενο διάστημα. Η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά πως οι «παροχές» όσο και αν παρουσιάστηκαν ως «σημαντικές» δεν είναι παρά... φούσκες και πως αυτό θα αποδεικνυόταν πλήρως εάν έρχονταν στη Βουλή τα σχετικά νομοσχέδια.

Διαφορετικά, η κυβέρνηση θα είχε να αντιμετωπίσει τις Βρυξέλλες και το μόνο που δεν ήθελε τώρα το Μέγαρο Μαξίμου είναι οι απειλές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον κίνδυνο νέας επιτήρησης. Αλλωστε, οι Βρυξέλλες έχουν συμφωνήσει με τον κ. Καραμανλή (στις μυστικές συμφωνίες με τον κ. Μπαρόζο) και με τον κ. Αλογοσκούφη (στις δεσμεύσεις του έναντι του κ. Αλμούνια) ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, ώστε να μην υπάρξουν πραγματικές δεσμεύσεις για παροχές, ο προϋπολογισμός που θα κατατεθεί μετά τις εκλογές να είναι σκληρός, ενώ να ανοίξει και το Ασφαλιστικό.

Τις δεσμεύσεις της αυτές η κυβέρνηση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποφύγει και είναι πλέον σαφές πως οδηγούμαστε στις εκλογές με τις ίδιες εξαγγελίες που είχαν γίνει και το 2004 (!) και οι οποίες επίσης και τώρα, αν ο κ. Καραμανλής κερδίσει τις εκλογές, δεν θα τηρηθούν!

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: