Σάββατο 18 Αυγούστου 2007

Ιράκ: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί κατά κουρδικών περιοχών

Ιράκ: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί κατά κουρδικών περιοχών

Ο ιρανικός στρατός βομβαρδίζει τις τρεις τελευταίες ημέρες κουρδικές περιοχές στο βορειοανατολικό Ιράκ

ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ τραυματίστηκαν και 200 οικογένειες αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από κουρδικές περιοχές στο βορειοανατολικό Ιράκ εξαιτίας του περιοδικού βομβαρδισμού τους τις τρεις τελευταίες ημέρες από τον ιρανικό στρατό, ανακοίνωσαν σήμερα Ιρακινοί αξιωματούχοι.

Οι βομβαρδισμοί από τον ιρανικό στρατό έγιναν σε ακτίνα περίπου 50 χιλιομέτρων, διευκρίνισε ο Τζάμπαρ Γιαούρ υφυπουργός Υποθέσεων Πεσμεργκά στην αυτόνομη κουρδική περιοχή του βορείου Ιράκ.

Δύο γυναίκες τραυματίστηκαν και «ζημιές προκλήθηκαν σε κουρδικά χωριά στην ιρακινή πλευρά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση περισσότερων από 200 οικογενειών από τα χωριά αυτά», σημείωσε ο Γιαούρ, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρχαν Κούρδοι αντάρτες στην περιοχή που βομβαρδίστηκε.

Περίπου χίλιοι Ιρανοί στρατιώτες είναι ορατοί κοντά στη μεθόριο, πρόσθεσε παράλληλα ο Χουσέιν Άχμεντ, δήμαρχος της πόλης Κάλατ Ντίζαχ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα του Ιράκ με το Ιράν.

Την πληροφορία αυτή δεν έχουν σχολιάσει η Τεχεράνη και η Βαγδάτη.

Σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr μετέδωσε ότι ελικόπτερο του ιρανικού στρατού το οποίο μετείχε σε στρατιωτική επιχείρηση κατά του Κόμματος Ελευθερίας και Ζωής στο Κουρδιστάν (PJAK), παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), συνετρίβη χθες, Παρασκευή, κοντά στη μεθόριο με το βόρειο Ιράκ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 6 Ιρανοί στρατιωτικοί.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: