Σάββατο 18 Αυγούστου 2007

Ελεύθεροι οι περισσότεροι επιβάτες της Atlas Jet

Ελεύθεροι οι περισσότεροι επιβάτες της Atlas Jet

ΣΧΕΔΟΝ όλοι οι επιβαίνοντες στο τουρκικό αεροσκάφος της Atlas Jet κατάφεραν να διαφύγουν και η επιχείρηση για τη διάσωση των υπολοίπων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, δήλωσε ο Τουντζάι Ντογκανέρ εκπρόσωπος της εταιρίας.

«Μέσα στο αεροσκάφος παραμένει ένας μικρός αριθμός ανθρώπων. Πιστεύω πως σε σύντομο χρονικό διάστημα η επιχείρηση θα έχει τελειώσει», τόνισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι επιβάτες κατάφεραν να ανοίξουν μια από τις πίσω πόρτες του αεροσκάφους τη στιγμή που οι αεροπειρατές βρίσκονταν στο μπροστινό μέρος.

Αυτή τη στιγμή στο αεροπλάνο παραμένουν, εκτός από τους δύο αεροπειρατές, εννιά επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί με 136 επιβάτες από την κατεχόμενη βόρεια Κύπρο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη όταν δύο αεροπειρατές το κατέλαβαν. Ο κυβερνήτης τους έπεισε πως χρειάζεται καύσιμα με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να προσγειωθεί στην Αττάλεια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, οι αεροπειρατές μιλούσαν αραβικά, αγγλικά και τούρκικα. Ήθελαν να φτάσουν στο Ιράν ή στη Συρία και ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και μια βόμβα. Ένας από τους επιβάτες είπε πως οι αεροπειρατές δήλωσαν πως είναι μέλη της αλ Κάιντα.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: