Σάββατο 18 Αυγούστου 2007

Στην τύχη τους οι Νοτιοκορεάτες όμηροι

Στην τύχη τους οι Νοτιοκορεάτες όμηροι

Στο «κόκκινο» ανεβάζει τον δείκτη της ανησυχίας για τους 19 Νοτιοκορεάτες ομήρους στο Αφγανιστάν η δήλωση εκπροσώπου των Ταλιμπάν ότι απέτυχαν οι απευθείας διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους. Μέσα στις επόμενες ώρες θα αποφασιστεί η τύχη τους.

«Οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν και το ανώτατο συμβούλιο των Ταλιμπάν είναι έτοιμο να πάρει απόφαση» δήλωσε ο Γιουσούφ Αχμάντι και πρόσθεσε: «Είναι απίθανο να υπάρξουν και άλλες διαπραγματεύσεις και δεν νομίζω πως θα μπορούσαν να καταλήξουν σε κάτι. Περιμένουμε την απόφαση του συμβουλίου».

«Η απελευθέρωση των κρατουμένων είναι το αίτημά μας» επανέλαβε ο Αχμάντι. Η αφγανική κυβέρνηση δεν υποχωρεί στο αίτημα για ανταλλαγή των απαχθέντων με κρατούμενους αντάρτες των Ταλιμπάν, μολονότι οι Ταλιμπάν εκτέλεσαν δύο από τους ομήρους για να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση.

Την περασμένη Δευτέρα οι Ταλιμπάν απελευθέρωσαν δύο από τις γυναίκες ομήρους που ήταν άρρωστες.

Οι Νοτιοκορεάτες Ευαγγελιστές απήχθησαν στις 19 Ιουλίου, καθώς ταξίδευαν οδικώς στην επαρχία του Γκάζνι, στον οδικό άξονα Καμπούλ - Κανταχάρ, που είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε πως ένοπλοι απήγαγαν μία Γερμανίδα στην Καμπούλ. Τα στοιχεία της γυναίκας δεν έχουν γίνει γνωστά, ούτε και περαιτέρω πληροφορίες πέραν του γεγονότος ότι απήχθη από δύο άνδρες το πρωί του Σαββάτου υπό την απειλή όπλου.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: