Σάββατο 18 Αυγούστου 2007

Οι Σύριοι ζητούν την απελευθέρωση των συμπατριωτών τους που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές

Οι Σύριοι ζητούν την απελευθέρωση των συμπατριωτών τους που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές

Δεκάδες Σύριοι πραγματοποίησαν σήμερα καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, απαιτώντας την απελευθέρωση 17 συμπατριωτών τους που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Οι Σύριοι φυλακισμένοι προέρχονται όλοι από την περιοχή των Υψωμάτων Γκολάν και συνελήφθησαν από τον Ισραηλινό στρατό μετά τον πόλεμο, με την κατηγορία πως αντιστάθηκαν στην κατοχή. Μερικοί από ατούς βρίσκονται στη φυλακή για περισσότερα από 20 χρόνια.

Γύρω στους 75 διαδηλωτές, κρατώντας κεριά και φωτογραφίες των φυλακισμένων, πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του Προγράμματος Ανάπτυξης του ΟΗΕ και αρέδωσαν στον εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών ψήφισμα, με το οποίο απαιτούν την άμεση επέμβαση της διεθνούς κοινότητας για την απελευθέρωση των φυλακισμένων.

Στις αρχές του Αυγούστου η Συρία απέστειλε επιστολή στον Οργανισμό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ με την οποία κατήγγειλε τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των συλακισμένων πολιτών της και ζήτησε την άμεση επέμβαση του Οργανισμού για να τους παρασχεθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Πηγή: International Herald Tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια: