Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

Μποϊκοτάζ της διεθνούς διάσκεψης για το Παλαιστινιακό ζητάει το Ιράν

Μποϊκοτάζ της διεθνούς διάσκεψης για το Παλαιστινιακό ζητάει το Ιράν

O ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ κάλεσε σήμερα τις μουσουλμανικές χώρες να μποϊκοτάρουν τη διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα με στόχο την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

«Όταν οι Παλαιστίνιοι χαρακτηρίζουν αυτή τη διάσκεψη παραπλανητική και αρνούνται να λάβουν μέρος, πώς μπορούν να συμμετάσχουν οι μουσουλμανικές χώρες;» διερωτήθηκε ο Χαμενεϊ σε κήρυγμά του που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζουν οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί να συμφωνήσουν σε ένα κοινό σχέδιο για τα θέματα που τους χωρίζουν πριν από τη διάσκεψη του Νοεμβρίου. Μια από τις ιδέες που συζητούνται είναι μια ανταλλαγή εδαφών μεταξύ του Ισραήλ και του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους ώστε οι Παλαιστίνιοι να αποζημιωθούν για τους εβραϊκούς οικισμούς που θα παραμείνουν υπό ισραηλινό έλεγχο.

«Με πρόσχημα την ειρήνη, οι Αμερικανοί προσπαθούν να επιβάλουν τη θέλησή τους στους Παλαιστίνιους. Στόχος της διάσκεψης είναι να διασωθεί το σιωνιστικό καθεστώς», είπε ο Χαμενεϊ.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: