Τετάρτη 18 Ιουλίου 2007

Ακόμα δεν πήρε τις αποφάσεις του ο Γ. Λιλλήκας - Παρέπεμψε για μετά τις διακοπές τη δημοσιοποίησή τους

Ακόμα δεν πήρε τις αποφάσεις του ο Γ. Λιλλήκας - Παρέπεμψε για μετά τις διακοπές τη δημοσιοποίησή τους

Ακόμα δεν είναι έτοιμος να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τη στάση του στις επικείμενες προεδρικές εκλογές ο Γιώργος Λιλλήκας, και η χθεσινή, 45λεπτη, συνάντησή του με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα.

Τόσο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όσο και ο Γ. Λιλλήκας δήλωσαν ότι η συνάντηση διέρρευσε σε «εγκάρδιο και φιλικό κλίμα», αλλά αμφότεροι αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το περιεχόμενό της. Ο Δ. Χριστόφιας θα αναμένει, είπε, τις αποφάσεις του Γ. Λιλλήκα, ενώ ερωτηθείς σχετικά, υπεραμύνθηκε των όσων είχε δηλώσει προ της συνεδρίας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ στις 4 Ιουλίου, στην οποία δεν είχε κληθεί να παραστεί ο πρώην βουλευτής και προταθείς από το ΑΚΕΛ υπουργός της κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου. «Τον συμβούλευσα να μην έρθει, ένεκα του γεγονότος ότι ο άνθρωπος ήθελε να κάνει την περίσκεψή του. Κι ακόμα το θέλει. Σεβαστό», ανέφερε ο Δ. Χριστόφιας.

Από την πλευρά του, ο Γ. Λιλλήκας επανέλαβε ότι δεν έχει πάρει ακόμα τις αποφάσεις του -παρέπεμψε για μετά τις διακοπές τη δημοσιοποίησή τους- ενώ για τη συνάντηση ανέφερε πως αυτή ήταν ενδιαφέρουσα και ο διάλογος θα συνεχιστεί. Μόνο οφέλη προκύπτουν από τον διάλογο, είπε, ενώ δεν απάντησε στην ερώτηση αν είναι τόσο δύσκολο να αποφασίσει μεταξύ Χριστόφια - Τάσσου. Νέα συνάντηση, πάντως, δεν έχει οριστεί.

Ποιος θα υπέγραφε «κακή» λύση;

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ρωτήθηκε και για την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στην εκδήλωση για τις μαύρες επετείους στο Προεδρικό, ότι δεν θα υπέγραφε «κακή λύση» για να γίνει αρεστός. Ο Δ. Χριστόφιας διερωτήθηκε αν αυτό θα το έπραττε κάποιος «από εμάς που μέχρι χθες συγκυβερνούσαμε και υπερασπιζόμασταν το όνομα του Προέδρου. Κανένας από εμάς», είπε, για να υποδείξει πως η αναφορά του κ. Παπαδόπουλου αποτελεί πάγια θέση του, την οποία έκρινε σκόπιμο να επαναλάβει, αλλά δεν υπονοούσε το ΑΚΕΛ.

Σ' ό,τι αφορά το σχέδιο Ανάν και τις αναφορές του Προέδρου, ο Δ. Χριστόφιας ήταν επίσης ξεκάθαρος, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση πως δεν πρέπει να επαναφέρουμε τις συζητήσεις περί σχεδίου Ανάν «όταν ο ίδιος ο κ. Ανάν δεν φέρνει πίσω σε συζήτηση το σχέδιό του», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Θα ήταν μία εσωτερική διαμάχη μαζοχιστών κι εγώ δεν είμαι μαζοχιστής», τόνισε, για να επαναλάβει πως υπάρχουν θέσεις ότι πάνω στις διάφορες πτυχές του Κυπριακού πρέπει να διαπραγματευτούμε, για να διασφαλίσουμε βασικές αρχές για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Περί αυτού θα συζητήσουμε μαζί με τους Τ/κ και την Τουρκία, πρόσθεσε. «Αρα, προς τι τώρα να επαναφέρουμε συζήτηση μεταξύ μας για το σχέδιο Ανάν;», κατέληξε.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: