Τετάρτη 18 Ιουλίου 2007

Β.Πάλμας: Σύντομα η εξαγγελία της υποψηφιότητας Παπαδόπουλου

Β.Πάλμας: Σύντομα η εξαγγελία της υποψηφιότητας Παπαδόπουλου

Λευκωσία: Πολύ σύντομα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος θα εξαγγείλει δημοσίως την υποψηφιότητά του, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας, χωρίς να διευκρινίσει ποια ακριβώς ημέρα θα γίνει αυτό. Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και ερωτηθείς για τον τρόπο δημοσιοποίησης της απόφασης, ο κ. Πάλμας είπε πως «θα είναι μια διάσκεψη όπου ο Πρόεδρος με ομιλία του θα δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις του».
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πάρει τις αποφάσεις του. Ηδη τις έχει κοινοποιήσει στους αρχηγούς των κομμάτων που στήριζαν ή εξακολουθούν να στηρίζουν την Κυβέρνηση. Ενημέρωσε και τους Υπουργούς τους προερχόμενους από το ΑΚΕΛ στο αποχαιρετιστήριο γεύμα το οποίο τους παρέθεσε», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Πάλμας είπε πως είναι γνωστή η απόφαση του Προέδρου και αυτό που απομένει είναι η δημοσιοποίησή της και η ενημέρωση του κυπριακού λαού για τους λόγους που αποφασίζει να επαναδιεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας.

Κληθείς να πει αν κατά την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα περιβάλλεται από κάποια στελέχη, υπουργούς ή προσωπικότητες, ο κ. Πάλμας είπε πως δεν είναι σε θέση να επεισέλθει σε λεπτομέρειες για αυτό.

Κληθείς να πει αν ο Πρόεδρος θα έχει στο μεταξύ κάποια συνάντηση με τον τέως ΥΠΕΞ Γιώργο Λιλλήκα, ο κ. Πάλμας είπε: "όχι δεν νομίζω να έχει οποιανδήποτε σχέση αυτό με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Προέδρου».

Σε παρατήρηση πως στην περίπτωση επανεδιεκδίκησης της προεδρίας από έναν Πρόεδρο, σε μια προεκλογική εκστρατεία προβάλλεται το έργο της Κυβέρνησης από τους Υπουργούς της, και ερωτηθείς πώς θα γίνει αυτό νοουμένου ότι τέσσερις Υπουργοί αποχώρησαν μόλις πρόσφατα, ο κ. Πάλμας είπε πως «όταν προέκυψε το θέμα αποχώρησης Υπουργών του ΑΚΕΛ από την Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε διαβουλεύσεις για διορισμό νέων Υπουργών οι νέοι Υπουργοί είχαν υπόψη τους το πρόγραμμα διακυβέρνησης και τις θέσεις και τις προτάσεις και την πολιτική αυτής της κυβέρνησης».

«Για να αποδεχτούν διορισμό υιοθέτησαν τόσο την πολιτική του Προέδρου Παπαδόπουλου όσο και το πρόγραμμα εσωτερικής διακυβέρνησης», ανέφερε και πρόσθεσε πως «οι Υπουργοί λοιπόν αυτοί θα καλεστούν, και είναι αυτονόητο αυτό, να υπερασπιστούν το έργο της Κυβέρνησης».

«Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια, τα τεσσεράμισι χρόνια, μαζί όλοι, η τριμερής συνεργασίας δηλαδή, υλοποιήσαμε και φέραμε εις πέρας ένα μεγάλο μέρος τους προγράμματος διακυβέρνησης, το οποίο συμφωνήθηκε το 2003. Θεωρώ πως οι απερχόμενοι Υπουργοί, όταν και εφόσον προκύψουν διάφορα ζητήματα που αφορούν τον απολογισμό του έργου του δικού τους Υπουργείου νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα να μην υπερασπιστούν αυτό το έργο», είπε ο Εκπρόσωπος.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: