Τετάρτη 18 Ιουλίου 2007

Συνελήφθη ανώτατος Ιρακινός αξιωματούχος της Αλ Κάιντα στο Ιράκ

Συνελήφθη ανώτατος Ιρακινός αξιωματούχος της Αλ Κάιντα στο Ιράκ

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε την Τετάρτη τη σύλληψη ανώτατου Ιρακινού στελέχους της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, τον Χάλεντ αλ Μασχαντάνι, συνεργάτη του ηγέτη της οργάνωσης Αμπου Αγιούμπ αλ-Μάσρι. Σύμφωνα με το στρατό, ο αλ Μασχαντάνι, δήλωσε ότι «το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ» είναι οργάνωση- βιτρίνα της Αλ Κάιντα.

Ο Χάλεντ αλ Μασχαντάνι, γνωστός και ως Αμπού Σαχίντ, θεωρείται ο ανώτερος Ιρακινός στο δίκτυο της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού στρατού. Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, ο Χάλεντ αλ Μασχαντάνι πιστεύεται πως είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα στον αλ-Μάσρι, τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και τον Αϊμαν αλ-Ζαουάχρι.

Ο αλ Μασχαντάνι ίδρυσε μαζί με τον αλ Μάσρι την οργάνωση «Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ». Ο αλ Μασχαντάνι δήλωσε, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, ότι η οργάνωση αποτελεί τη «βιτρίνα» της Αλ Κάιντα στο Ιράκ και ότι ο ηγέτης τουβ «Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ» Αμπού Ομάρ αλ-Μπαγκντάντι δεν υπάρχει.

«Σύμφωνα με τον ίδιο, το 'Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ' είναι μια οργάνωση-βιτρίνα που κρύβει την ξένη επιρροή και ηγεσία της Αλ Κάιντα σο Ιράκ σε μια προσπάθεια να βάλει
ιρακινό προσωπείο στην ηγεσία της Αλ Κάιντα στο Ιράκ» δήλωσε εκπρόσωπος του ιρακινού στρατού.

Η οργάνωση, λέει ο αμερικανικός στρατός, επιθυμεί να «επιβάλει στο Ιράκ μια κατάσταση όμοια με τους Ταλιμπάν».

Παραπομπή


Δεν υπάρχουν σχόλια: