Τετάρτη 18 Ιουλίου 2007

Δεν υφίσταται Κυπριακή Δημοκρατία, ισχυρίζεται ο εκπρόσωπος του Ταλάτ

Δεν υφίσταται Κυπριακή Δημοκρατία, ισχυρίζεται ο εκπρόσωπος του Ταλάτ

Ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Χασάν Ερτσακιτζά ισχυρίστηκε ότι δεν υφίσταται Κυπριακή Δημοκρατία. «Δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία αλλά στην πραγματικότητα αυτό που υπάρχει είναι ένα ελληνοκυπριακό κράτος», δήλωσε ο κ. Ερτσακιτζά.

Ο Τουρκοκύπριος εκπρόσωπος επανέλαβε την τουρκική θέση ότι το 1974 δεν έγινε εισβολή στην Κύπρο, αλλά «ειρηνική επιχείρηση για να προστατευθούν από το πραξικόπημα τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Υποστήριξε, αυτό που επιχειρεί η ελληνοκυπριακή πλευρά με την πολιτική της είναι η αφομοίωση των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι επιθυμούν μια λύση στη βάση των παραμέτρων του ΟΗΕ και της πολιτικής ισότητας και διζωνικότητας.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν την εξεύρεση μιας λύσης που να είναι προϊόν διαπραγμάτευσης, παρά τη στρατιωτική υπεροχή που έχουν αποκτήσει μετά την επιχείρηση του 1974.

Εξάλλου, ο κ. Ερτσακιτζά ανέφερε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν αρνήθηκε συνάντηση σε επίπεδο ηγετών, αλλά θεωρεί πως για να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση πρέπει πρώτα να βελτιωθεί το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: