Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

Αισιοδοξία του Οικουμενικού Πατριάρχη για τη νέα κυβέρνηση

Αισιοδοξία του Οικουμενικού Πατριάρχη για τη νέα κυβέρνηση

Την πεποίθηση ότι «η νέα κυβέρνηση του κ. Ερντογάν είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με εντονότερο ρυθμό τας ενταξιακάς διαπραγματεύσεις και να φέρει πλησιέστερον προς τη Ευρώπη την χώρα μας, εις την οποία εδρεύει το Οικουμενικό Πατριαρχείο», εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο περιθώριο της Συνάξεως των Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου που γίνεται σήμερα στο Φανάρι.

«Ανήγγειλα στους αγίους αδελφούς αρχιερείς ότι πρόκειται να επισκεφθώ την νεα ηγεσία της χώρας για να τους συγχαρώ εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας και της ομογένειας και για να θέσω ενώπιον τους τα προβλήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της περί αυτό ομογένειας», δήλωσε ακόμα ο Πατριάρχης και πρόσθεσε:

«Είμεθα βέβαιοι ότι η νέα κυβέρνηση και ο νέος Πρόεδρος της (Τουρκικής) Δημοκρατίας θα αντιμετωπίσουν θετικώς τα προβλήματα μας, όπως και τα ευρύτερα προβλήματα των μειονοτήτων της χώρας μας».

Όσον αφορά τη Σύναξη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε:

«Θεωρήσαμε σκόπιμον να συγκληθεί για μια ακόμη φορά η Ιεραρχία του Θρόνου εις μια Συναξιν για να ανανεωθούν οι μεταξύ μας δεσμοί και να ενισχυθεί ο ένας από τον άλλον εις την ασκησιν την διακονία μας, να διαδηλώσουμε την ενότητα μεταξύ μας ως του σώματος της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και να υποστηρίξουμε τα δίκαια το Θρόνου: την Οικουμενικότητα του τα από των αιώνων και των Ιερών κανόνων προνόμια, τα κανονικά θέσμια, να επαναδιαβεβαιώσουμε την αφοσίωση μας στη παράδοση της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας».

«Μετά την αυριανή συγχοροστασία , θα εγκαινιάσουμε όλοι μαζί το νέο εκκλησιαστικό έτος, υπογράφοντας όλοι μαζί τον κώδικα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας» κατέληξε.

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: