Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

Νομάρχης Ηλείας: «Πάθαμε μεγάλη συμφορά, είμαστε συντετριμμένοι»

Νομάρχης Ηλείας: «Πάθαμε μεγάλη συμφορά, είμαστε συντετριμμένοι»

ΒΟΛΕΣ κατά πάντων για την καταστροφή που συντελέστηκε στο νομό, εξαπέλυσε ο Νομάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας σε χθεσινή δήλωση του. Η Νομαρχία είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, αναφέρεται στη δήλωση, ορίζοντας ως κύριους υπεύθυνους την Πυροσβεστική και την Κυβέρνηση.

Ο κ. Καφύρας κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση για προεκλογικές υποσχέσεις που στηρίζονται στον πόνο των ανθρώπων που έχουν χάσει τις περιουσίες τους, για τηλεοπτική αξιοποίηση των πυρκαγιών εκ μέρους του πρωθυπουργού και για «ψηφοθηρικό εμπόριο καταργώντας κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και κάθε έννοια κοινωνικής ευαισθησίας».

Σε ότι αφορά την αποκατάσταση των πληγέντων, η δήλωση του κ. Καφύρα αναφέρει την επαναφορά της πρότασης προς τον κ. Μεϊμαράκη για τη συγκέντρωση των υπεύθυνων δηλώσεων-αιτήσεων από την Αυτοδιοίκηση Α' και Β΄βαθμού, με δέσμευση την ολοκλήρωση των διαδικασιών εντός τριών ημερών.

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να συμμετάσχει ενεργά με όλες τις δυνάμεις στο συντονιστικό κέντρο συμπαράστασης και ανασυγκρότησης της Ηλείας που λειτουργεί ήδη από την Κυριακή στο κτίριο της Νομαρχίας στον Πύργο.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: