Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

Πολλές συσκέψεις, λίγος συντονισμός

Πολλές συσκέψεις, λίγος συντονισμός

Μία ακόμη σύσκεψη για την ολοκλήρωση κατάρτιση του Σχεδίου Ανασυγκρότησης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές θα πραγματοποιηθεί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ διανύουμε την όγδοη ημέρα καταστροφής στην Πελοπόννησο, με τις φωτιές να καταστρέφουν και άλλες περιοχές στην Ελλάδα.

Μετά την άμεση και χωρίς οργάνωση διανομή επιδομάτων, με τραγελαφικά αποτελέσματα τις δύο προηγούμενες ημέρες έξω από τις τράπεζες σε Ζαχάρω και Πύργο (δείτε σχετικό άρθρο), ο Κ.Καραμανλής εξήγγειλε χτες ανοικοδόμηση όλων των κατεστραμένων κατοικιών από τα κρατικά ταμεία, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση (δείτε σχετικό άρθρο). Το πρωί ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και στις 12.30 θα υποδεχθεί την Ευρωπαία Επίτροπο, αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Ντανούτα Χούμπνερ, όπου αναμένεται να προκύψουν σημαντικά στοιχεία για την από ΕΕ ενίσχυση τόσο των πυροπαθών όσο και της χώρας εν συνόλω.

Μεγάλη η συνεισφορά των ομογενών

Οι έρανοι που διεξάγει ο Ελληνισμός της Αυστραλίας απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, για την ανακούφιση των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας που έπληξε την Ελλάδα έχουν ήδη αποφέρει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια και αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη ερανική εκστρατεία που διεξήγαγε η ομογένεια.

Στην όλη προσπάθεια συμμετέχει τώρα και η κρατική ραδιοτηελοπτική υπηρεσία της Αυστραλίας SBS που θα διεξάγει ραδιοέρανο σε ολόκληρη την Αυστραλία την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη σε συνεργασία με την ΑΧΕΠΑ.

Οι προσφορές μπορούν να γίνονται μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 1800 500 590 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση sbs.com.au. Εξάλλου, ο έρανος του ραδιοσταθμού 3ΧΥ-Ράδιο-Ελλάς έχει ήδη συγκεντρώσει 350 χιλιάδες δολάρια, ενώ μεγάλος αριθμός ομογενών καταθέτει ηλεκτρονικά χρήματα στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που άνοιξε η ελληνική κυβέρνηση για την ενίσχυση των πυροπαθών αδελφών της Πελοποννήσου και των άλλων πυρόπληκτων περιοχών της Ελλάδας.

Από αυστραλιανής πλευράς, ο πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ, προσέφερε το ποσόν των 3 εκ. δολαρίων εκ μέρους της αυστραλιανής κυβέρνησης και η κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας 100 χιλ. δολάρια ενώ δηλώσεις συμπαράστασης κάνει το σύνολο των Αυστραλών πολιτικών. Διακόσιες πενήντα χιλιάδες δολάρια προσέφερε η αυστραλιανή πολιτεία της Βικτόριας.

Παράλληλα, τη συμβολή των ΗΠΑ για την ανασυγκρότηση των κατεστραμμένων περιοχών, την αναδάσωση των καμένων εκτάσεων και την παροχή στήριξης προς τους πληγέντες ζήτησε η χώρα μας, ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τομ Κέισι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη προσφέρει άμεσα μια πρώτη οικονομική ενίσχυση προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για να βοηθήσουν στην κάλυψη μέρους του κόστους που προκάλεσαν οι φωτιές.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε «ειδικές χημικές στολές και άλλα υλικά για πυροσβέστες» που ήδη βρίσκονται καθ' οδόν, και επανέλαβε ότι υπάρχει συντονισμός με την ελληνοαμερικανική κοινότητα αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: