Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

Επτά άξονες

Επτά άξονες

Σε επτά άξονες κινείται το σχέδιο ανασυγκρότησης, όπως είπε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής:

- «Πρώτος άξονας είναι η στέγαση, η αποκατάσταση και αναπλήρωση του εισοδήματος των πληγέντων. Μετά την αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών βασικών μέλημα είναι η αναπλήρωση του απωλεσθέντος εισοδήματος των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα, ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά τη στέγαση εργαζόμαστε για την εφαρμογή ενός ταχύρρυθμου προγράμματος κατασκευής των κατοικιών και των άλλων κτηρίων, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

- Δεύτερος άξονας είναι το περιβάλλον. Είναι απαραίτητο να γίνουν στο χρόνο που πρέπει όλες οι απαιτούμενες δράσεις για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Προβλέπουμε συνολικές περιβαλλοντικές μελέτες και ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες για τις περιοχές natura και εφαρμογή των αποτελεσμάτων τους. Βεβαίως αλλού θα προστατευθεί η φυσική αναγέννηση του δάσους και όπου αυτό δεν είναι δυνατό θα γίνει αναδάσωση σύμφωνα με τις μελέτες.

- Τρίτος άξονας ο πολιτισμός με κέντρο βάρους την Αρχαία Ολυμπία. Αρχισαν ήδη από το υπουργείο Πολιτισμού και ολοκληρώνονται έως το τέλος Δεκεμβρίου οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των αρχαιοτήτων. Παράλληλα, αρχίζει το έργο της αποκατάστασης του τοπίου ώστε ο χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας, τον οποίο επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες, να εκπέμπει την εικόνα που αρμόζει. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται και για την αντιπλημμυρική προστασία της Ολυμπίας. Στο χώρο αυτό θα κατασκευαστεί σύγχρονο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο.

- Τέταρτος άξονας η αναμόρφωση του χωροταξικού σχεδιασμού και της αειφόρου ανάπτυξης των περιφερειών Πελοποννήσου, Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας.

- Πέμπτος άξονας η μελέτη και εφαρμογή ενός πλέγματος υποδομών, οδικά, υδρευτικά, αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά για την ταχύρυθμη και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

- Εκτος άξονας η δημιουργία δράσεων ανάπτυξης και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που θα βασίζεται σε ισχυρά κίνητρα.

- Εβδομος άξονας ο τουρισμός και οι κινήσεις υποστήριξης στη βαριά αυτή βιομηχανία της χώρας μας».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: