Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

Σε ύφεση η φωτιά στη Γορτυνία

Σε ύφεση η φωτιά στη Γορτυνία

ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ μάχη με τις φλόγες έδιναν όλη την νύχτα οι επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης στο μεγάλο μέτωπο της φωτιάς που ήρθε από την Ηλεία στους Δήμους Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Η φωτιά που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι χθες έφτασε σε απόσταση αναπνοής κι από το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση, ενώ εναέριες δυνάμεις κάνουν από το πρωί συνεχείς ρήψεις νερού.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Γόρτυνος κ. Κώστας Μιχόπουλος η φωτιά έχει δύο κλάδους ο πρώτος κοντά στο χωριό Βλαχοράπτη και ο δεύτερος κλάδος κοντά στο χωριό Μαυριά όπου γίνεται προσπάθεια να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους πυρόπληκτους και αύριο το πρωί θα φτάσει στο Λεοντάρι Αρκαδίας η πρώτη μεγάλη αποστολή δωρεάν διάθεσης ζωοτροφών που θα διατεθεί στους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Να σημειώσουμε ότι η φωτιά στον Πάρνωνα εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη.

Τέλος σε λίγη ώρα φτάνει στην Πελοπόννησο το κλιμάκιο της ΕΝΑΕ με πρώτο σταθμό την νομαρχία Αρκαδίας, ενώ αργότερα στην Τρίπολη θα βρεθεί ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντός και ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Κατσιγιάννης.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: