Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

Αποστάσεις από τα περί «ασύμμετρης απειλής» κρατά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Αποστάσεις από τα περί «ασύμμετρης απειλής» κρατά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

«Η ασύμμετρη απειλή ως έννοια είναι συνυφασμένη με τη διεθνή τρομοκρατία. Με τίποτε άλλο.» Με αυτή τη δήλωση ο υπουργός Υγείας διαχωρίζει τη θέση του από άλλους συναδέλφους του εντός της κυβέρνησης αναφορικά με τις αιτίες των καταστροφικών πυρκαγιών.

Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Παρασκευής, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σημειώνει χαρακτηριστικά: «Όσοι γνωρίζουν από διεθνές περιβάλλον και διεθνή ΜΜΕ, το ξέρουν αυτό.

» Δεν μας φτάνει η ανθρώπινη, οικολογική και οικονομική καταστροφή από την τραγωδία αυτή και θα προσθέσουμε ως κράτος και άλλες καταστροφές; Ο όρος 'ασύμμετρη απειλή' μπορεί να ακυρώσει ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας ως ασφαλούς προορισμού και να δώσει την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι στο φάσμα των στόχων της διεθνούς τρομοκρατίας.

» Κάτι που δεν είναι αλήθεια. Η Ελλάδα δοκιμάστηκε σε μια πολύ ευαίσθητη φάση της σύγχρονης ιστορίας της, που είναι η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και εάν η 'ασύμμετρη απειλή' υπήρχε, θα είχαμε ζήσει τότε δύσκολες στιγμές.»

Σε ερώτηση για τα αίτια των πυρκαγιών, τονίζει ότι «συνωμότησαν» πολλοί παράγοντες: οι υψηλές θερμοκρασίες, οι κλιματικές μεταβολές, η ξηρασία, οι πυρομανείς, αλλά και τα σκουπίδια, που ενεργούν ως βραδυφλεγείς βόμβες.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: