Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε πως αμερικανικά όπλα κατέληξαν στα χέρια του ΠΚΚ

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε πως αμερικανικά όπλα κατέληξαν στα χέρια του ΠΚΚ

Ανεξάρτητη επιτροπή του Πενταγώνου διέταξε έρευνα για την ανικανότητα του στρατού να ελέγξει τα αμερικάνικα όπλα που προορίζονταν για τον ιρακινό στρατό και τελικά κατέληξαν στα χέρια των ανταρτών του ΠΚΚ.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Γκέοφ Μόρρελ, ο γενικός επιθεωρητής θα επισκεφθεί το Ιράκ την ερχόμενη εβδομάδα συνοδευόμενος από 18μελή επιτροπή για να διερευνήσει επί τόπου το θέμα.

Τον περασμένο Ιούλιο Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν επαφές στην Άγκυρα μετά και τις καταγγελίες πρώην μελών του ΠΚΚ πως οι ΗΠΑ προμήθευαν με όπλα τους αντάρτες. Όπως ομολόγησαν οι αντάρτες που αυτομόλησαν στην Τουρκία, είδαν με τα μάτια τους αμερικανικά φορτηγά να ξεφορτώνουν όλα σε στρατόπεδο του ΠΚΚ.

Ο Μόρρελ ανέφερε ως δεν γνωρίζει αν υπάρχουν αποδείξεις για τη χρήση αμερικανικών όπλων από τους αντάρτες στο Ιράκ και στην Τουρκία. Όπως είπε, οι έρευνες ξεκίνησαν από τον Μάιο όταν η Τουρκία κατήγγειλε πως σε διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα χρησιμοποιήθηκαν όπλα αμερικανικής προέλευσης.

"Δεν έχουμε δοσοληψίες με τρομοκράτες. Δεν έχουμε δοσοληψίες με το ΠΚΚ. Και σίγουρα δεν βοηθούμε το ΠΚΚ. Επομένως, αν αμερικανικά όπλα κατέληξαν στα χέρια τρομοκρατών στην Τουρκία, αυτό δεν έχει να κάνει με την πολιτική της κυβέρνησης," πρόσθεσε ο Μόρρελ.

"Ο αύξων αριθμός των όπλων και τον πιστολιών που ανακαλύφθηκαν στην Τουρκία ταιριάζει μα αυτά που δόθηκαν στην Ιρακινή Αστυνομία," δήλωσε νωρίτερα ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς.

Πηγή: Today's Zaman

Δεν υπάρχουν σχόλια: