Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007

Σαφές μήνυμα προς το Ιράν η επιδρομή στο Ισραήλ

Σαφές μήνυμα προς το Ιράν η επιδρομή στο Ισραήλ

H ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ επιδρομή που η Συρία κατηγορεί το Ισραήλ ότι εξαπέλυσε εναντίον της είναι «ένα σαφές μήνυμα στο Ιράν», δήλωσε σήμερα ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Τζον Μπόλτον, σε σημερινή συνέντευξή του στο κανάλι 10 της ισραλινής τηλεόρασης.

«Πιστεύω ότι είναι ένα σαφές μήνυμα όχι μόνο για τη Συρία, είναι ένα σαφές μήνυμα και για το Ιράν όσο οι συνεχείς προσπάθειές του να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, μένουν χωρίς απάντηση» τόνισε ο κ. Μπόλτον.

Το Ισραήλ από την πλευρά του συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος όσον αφορά την αεροπορική επιδρομή του, που σύμφωνα με το ξένα Μ.Μ.Ε, κυρίως τα αγγλοσαξωνικά, είχε στόχο χώρο όπου φυλάσσονται πυρηνικά υλικά και εξοπλισμός που έχουν φτάσει στη χώρα από τη Βόρεια Κορέα.

«Το Ισραήλ, δε θα επιχειρούσε μια τέτοια ενέργεια στο εσωτερικό της Συρίας εάν δεν υπήρχε το θέμα ενός στόχου υψίστης σημασίας, όπως θα ήταν βεβαίως μια συριακή προσπάθεια στον τομέα των πυρηνικών όπλων', επισήμανε ο κ. Μπόλτον.

«Οι ΗΠΑ θα εκφράσουν μεγάλη ικανοποίηση για την επιχείρηση αυτή» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η Συρία ανακοίνωσε ότι στις 6 Σεπτεμβρίου η αντιαεροπορική της άμυνα εντόπισε και έβαλε κατά ισραηλινών αεροσκαφών που παραβίασαν τον εναέριο χώρο της και την Τρίτη απευθύνθηκε στα Ηνωμένα Έθνη καταγγέλλοντας το ζήτημα αυτό επισημαίνοντας ότι τα εχθρικά αεροσκάφη έβαλαν κατά συριακών στόχων.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: