Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007

Προβληματισμός στη Χαριλάου Τρικούπη για το εκλογικό αποτέλεσμα

Προβληματισμός στη Χαριλάου Τρικούπη για το εκλογικό αποτέλεσμα

Υπομονή και ψυχραιμία συνιστούσαν μέχρι αργά το βράδυ των εκλογών τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο έκδηλος ήταν ο προβληματισμός στη Χαριλάου Τρικούπη.

O Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, ως μέλος της διακομματικής επιτροπής, επισκέφθηκε το υπουργείο Εσωτερικών, δήλωσε στη συνέχεια ότι «συμπεράσματα για το νικητή των εκλογών θα προκύψουν μετά το 10% των επίσημων αποτελεσμάτων και για την αυτοδυναμία μετά το 25%. Αυτά προκύπτουν από την συνάντηση που είχαμε με τον κ. Φλογαΐτη, τον κ. Δρυμιώτη και τον πρόεδρο της Singular».

«Περιμένω τα αποτελέσματα της κάλπης» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι αναμένει τα πραγματικά αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών και συνέστησε «ψυχραιμία και υπομονή». Την ίδια επιφυλακτικότητα έδειξε και η Αννα Διαμαντοπούλου, που μίλησε για «όμορφο αγώνα», λέγοντας επίσης ότι περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα.

«Η επόμενη μέρα απαιτεί τεράστιες μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε η Αννα Διαμαντοπούλου. Δεν έκρυψε ότι το αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ είναι αρνητικό και ανέφερε ότι «υπάρχουν ευθύνες, συλλογικές και ατομικές». «Είναι δύσκολη στιγμή για την παράταξη» προσέθεσε, τονίζοντας: «Ο αρχηγός κάθε κόμματος έχει την ευθύνη για την αναμέτρηση. Η αντικατάσταση ενός προσώπου έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι δεν είναι η καλύτερη λύση».

«Αρκετά στενά στελέχη του κ. Παπανδρέου τον αποχαιρετούν. Σε αυτή τη δύσκολη θέση εγώ δεν τον χτυπώ» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κίμων Κουλούρης. «Έδωσα στο ΠΑΣΟΚ τον καλύτερο εαυτό μου» δήλωσε

«Αποδοκιμάστηκε η πολιτική μας» υπογράμμισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «δεν είναι της στιγμής να θέσουμε θέμα ηγεσίας».

«Με σοκάρουν και με θλίβουν τα αποτελέσματα» παραδέχτηκε ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

«Το ΠΑΣΟΚ από αύριο θα αγωνίζεται. Θα προχωρήσουμε στην επανίδρυσή μας» τόνισε ο Μίμης Ανδρουλάκης.

«Κανένας στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι χαρούμενος με αυτό το αποτέλεσμα» επισήμανε η Μιλένα Αποστολάκη, εκτιμώντας ωστόσο ότι οι πολίτες έστειλαν και στη ΝΔ «ένα ηχηρό μήνυμα».

«Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ τις έχασε. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τα αίτια της ήττας» σημείωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

«Ευχαριστούμε όσους στήριξαν το ΠΑΣΟΚ. Θα μιλήσω επί πραγματικού αποτελέσματος» σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η ΝΔ είναι μειοψηφία. Ο λαός στράφηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ έχει απώλειες, γιατί δεν φρόντισε έγκαιρα να πάρει πρωτοβουλίες» επισήμανε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Συγχαρητήρια στη ΝΔ για την εκλογική νίκη έδωσε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. «Το ΠΑΣΟΚ αύριο θα είναι αποδυναμωμένο, αλλά όχι έξω από τις εξελίξεις» προσέθεσε.

«Η παράταξη (ΠΑΣΟΚ) υπάρχει και θα βρει το δρόμο της. Υπάρχει μπροστά μας λαμπρό πεδίο» σημείωσε ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

«Το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να προβάλει περισσότερο τη διαφορετικότητά του. Έπρεπε να υπάρχει ένα καθαρό μήνυμα» υποστήριξε από την πλευρά της η Μαρία Δαμανάκη.

Για «πύρρειο» νίκη της ΝΔ έκανε λόγο ο Γιάννος Παπαντωνίου. Μίλησε ακόμη για έλλειψη αξιόπιστου προγραμματικού λόγου από το ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να πείσει» σημείωσε, κάνοντας λόγο για πολύ σοβαρή πολιτική αποτυχία

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: