Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007

Το εκλογικό τους δικαίωμα ασκούν οι πολιτικοί αρχηγοί

Το εκλογικό τους δικαίωμα ασκούν οι πολιτικοί αρχηγοί

Στην τελική ευθεία η εκλογική αναμέτρηση και οι πολιτικοί αρχηγοί ασκούν την Κυριακή το εκλογικό τους δικαίωμα μοιρασμένοι σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Περιστέρι, Π.Φάληρο. Στα Ιωάννινα ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσήλθε στις 09.00 το πρωί στο 431ο εκλογικό τμήμα στον Αγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

«Σήμερα μιλούν οι πολίτες. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με τη ψήφο τους επιλέγουν την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα μας στα επόμενα χρόνια. Σεβόμαστε, εμπιστευόμαστε, όλους τους πολίτες και συμμετέχουμε στη μεγάλη αυτή γιορτή της δημοκρατίας, όπως αρμόζει σε μία γιορτή. Με χαμόγελο και με αισιοδοξία» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Καραμανλής μετέβη αεροπορικώς το πρωί στη Θεσσαλονίκη και αφότου ψήφισε επέστρεψε στην Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη θα ασκήσει επίσης το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου (στις 11.00).

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα θα ψηφίσει στις 11.00 στο Περιστέρι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος ψήφισε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 9.00 το πρωί.

«Καλωσορίζω τους ταραξίες στην εκλογική διαδικασία, τους νέους και τις νέες των 400 ευρώ, του Διαδίκτυου και του άρθρου 16.

»Πιστεύω από το Ηράκλειο μέχρι τις Σέρρες, από το νότο μέχρι το βορρά, οι πολίτες με την ψήφο τους θα γεννήσουν κάτι καινούργιο. Και πιστεύω ότι ο στόχος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ότι σήμερα το βράδυ αλλάζουμε το τοπίο, θα αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε ο κ. Αλαβάνος.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης θα ψηφίσει στις 10.00 στο Π.Φάληρο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στ.Παπαθεμελής θα ψηφίσει στις 10.30 στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: