Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

Λειτουργική και ισορροπημένη λύση του Κυπριακού ζητά ο Τ.Παπαδόπουλος

Λειτουργική και ισορροπημένη λύση του Κυπριακού ζητά ο Τ.Παπαδόπουλος

Μία λύση ομοσπονδίας στο Κυπριακό θα πρέπει να σημαίνει ακριβώς ότι διαλαμβάνει ο όρος στη διεθνή πρακτική και στα υπάρχοντα ομοσπονδιακά συστήματα, τονίζει σε διάγγελμα ο πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος με αφορμή για 47η επέτειο της ανεξαρτησίας τη Δευτέρα.

«Καμία λύση δεν μπορεί να είναι βιώσιμη και διαρκής, αν δεν είναι λειτουργική και ισορροπημένη» προσθέτει ο Τ.Παπαδόπουλος.

Στο διάγγελμα εξηγεί ότι μία λειτουργική και ισορροπημένη 'διζωνική' ομοσπονδία «δεν μπορεί να σημαίνει εθνικά αμιγείς περιοχές» που δημιουργήθηκαν τεχνητά εξαιτίας του βίαιου ξεριζώματος του ενός τρίτου του πληθυσμού της Κύπρου.

Ο Κύπριος πρόεδρος επαναλαμβάνει τη θέση της κυπριακής κυβέρνησης για την δικοινοτική ομοσπονδία με δίκαιο καταμερισμό της εξουσίας ανάμεσα στις κοινότητες και καμία δυνατότητα στη κάθε κοινότητα «να προκαλεί αδιέξοδα στη λειτουργία του κράτους».

Σε άλλο σημείο του διαγγέλματος, ο Τ.Παπαδόπουλος τονίζει ότι η εθνική και φυσική επιβίωση του κυπριακού λαού συναρτάται με την ύπαρξη ενός ισχυρού και ανεξάρτητου κράτους. «Ενόσω το κράτος μας υπάρχει και ισχύει ... καμία επιβουλή, καμία απειλή και κανένα κίνδυνος δεν θα μπορέσουν να εξουδετερώσουν την ελπίδα και την προοπτική της επιβίωσης και ευημερίας σε αυτόν τον τόπο» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει ακόμα ο πρόεδρος της Κύπρου ότι το κύρος, η οντότητα και η νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν υποβαθμίζονται από τις προσπάθειες της τουρκικής πλευράς για την διεθνή αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Πηγή: in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: