Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Διαβουλεύσεις στα Σκόπια για την τελική θέση της 1ης Νοεμβρίου

Διαβουλεύσεις στα Σκόπια για την τελική θέση της 1ης Νοεμβρίου

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ πηγές της ΠΓΔΜ, τις οποίες επικαλείται ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων «Κανάλι 5» αναφέρουν ότι την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν στα Σκόπια διαβουλεύσεις της πολιτικής ηγεσίας για να εξετασθεί η θέση που θα διατυπώσει η χώρα στη συνάντηση που έχει συγκαλέσει για την 1η Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη, ο ειδικός εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ για την εκκρεμότητα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.

Στις διαβουλεύσεις αυτές θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο εκπρόσωπος της χώρας στις συνομιλίες στη Νέα Υόρκη, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός, εκτιμούν ότι στη συνάντηση της 1ης Νοεμβρίου, ο κ. Νίμιτς δεν θα καταθέσει νέα πρόταση για την εκκρεμότητα της ονομασίας.

Κατά πάσα πιθανότητα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές των Σκοπίων, ο κ. Νίμιτς θα εκφράσει κάποιες νέες ιδέες για τις οποίες θα ζητήσει τη γνώμη των δύο πλευρών και θα προτείνει την εντατικοποίηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Τηλεοπτικοί σταθμοί των Σκοπίων, ακόμη, σχολιάζουν ότι ο κ. Νίμιτς μετά τις ισχυρές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα, σήμερα ανακάλεσε τα σχόλια που διατύπωσε για τον Μέγα Αλέξανδρο στη συνέντευξή του στην εφημερίδα των Σκοπίων «Ντνέβνικ», στις 8 Οκτωβρίου.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: