Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Ο Μητροπολίτης Ανθιμος σε ρόλο... Χριστόδουλου

Ο Μητροπολίτης Ανθιμος σε ρόλο... Χριστόδουλου

Σφοδρή επίθεση εναντίον όλων όσοι επιθυμούν τον διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους, όσων τάχθηκαν υπέρ της απάλειψης του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, αλλά και κατά των Σκοπιανών για τη στάση τους στο θέμα του ονόματος της γειτονικής χώρας, εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος. Από άμβωνος συνέδεσε τις επικρίσεις του με την επιρροή που ασκεί ο διάβολος στις καθημερινές πράξεις των ανθρώπων.

Ο διάβολος, κατά τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, βρίσκεται πίσω από τη διαφορά με την ΠΓΔΜ για το όνομα της γειτονικής χώρας. Ανέφερε ότι «όσοι δεν βοηθούν για την επίλυσή του, τον διάβολο επιζητούν, διότι τέτοιες διαφορές μερικές φορές έχουν συνέχειες που είναι πολύ δυσάρεστες και ευχόμαστε να μην υπάρξουν ποτέ».

Προσευχή
Κάλεσε το ποίμνιο να προσευχηθεί τώρα που παρατηρείται κινητικότητα στο θέμα, «να φωτίζει ο Θεός και τους δικούς μας διπλωμάτες για να επιτύχουν να δώσουν εξήγηση για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη περί του ονόματος της Μακεδονίας, ότι ανήκει στην Ελλάδα και τους ισχυρούς, οι οποίοι παρεμβαίνουν για τα δικά τους συμφέροντα, για να μπορέσει να υπάρξει στο τέλος μια επίλυση του ζητήματος. Γιατί εμείς οι Έλληνες Μακεδόνες όλης της Ελλάδος, αλλά και ιδιαίτερα των βορείων επαρχιών που ζουν την πραγματικότητα του ακριτικού ελληνισμού, δεν θέλουμε να υπάρχει το όνομα της Μακεδονίας μας σε άλλη γειτονική χώρα, διότι με κανέναν τρόπο δεν της ανήκει. Λένε ψέματα».

Ποσοστό 15%-17%
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Άνθιμου, αμέσως μετά, ότι οι Σκοπιανοί «κρατούν κλειστό το στόμα των εκεί πολιτών Ελλήνων», αφού όπως είπε «έχει στα Σκόπια ένα ποσοστό 15%-17% από Έλληνες ή Ελληνόβλαχους που είναι Ελληνες μέχρι μυελού οστέων, οι οποίοι δεν μπορούν ποτέ να κινηθούν επειδή είναι κάτω από την εξουσία αυτών των Σκοπιανών, των άλλοτε Σκούπων της ιστορίας, προ Χριστού που υπήρχε στην περιοχή των σημερινών Σκοπίων».

Απευθυνόμενος προς τους γείτονες, τους κάλεσε να συμφωνήσουν σε μια λύση, διότι «αυτό θα είναι το ωφελιμότερο, κυρίως για τη χώρα αυτή, η οποία για την ώρα στηρίζει την οικονομία της στη γειτονία της και στις εξυπηρετήσεις που της παρέχει η πατρίδα μας η Ελλάδα. Ας ανοίξουν τα μάτια τους, ας ανοίξει η ψυχή τους και ιδιαιτέρως όσοι εξ αυτών είναι χριστιανοί για να καταλάβουν ότι η δικαιοσύνη, η ιστορία, η ειρήνη, η αλήθεια, η αγάπη, η καλή γειτονία απαιτούν Σκόπια εκεί ή αν θέλουν Βαρδαρία ή αν θέλουν Πελαγονία ή όπως θέλουν και Μακεδονία στην Ελλάδα. Και όλα θα είναι πιο καλά και πιο ευλογημένα».

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: