Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Συγκινητική ομιλία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο ναό Αγίας Σοφίας στο Μαϊάμι

Συγκινητική ομιλία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο ναό Αγίας Σοφίας στο Μαϊάμι

«Μην απογοητεύεστε, μην χάνετε το θάρρος σας, δεν ήρθε η τελευταία ώρα. Ελπίζω να ξαναιδωθούμε. Επιστρέφω στην πατρίδα. Η νοσταλγία με κατατρώει», τόνισε συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μιλώντας χθες στους εκατοντάδες ομογενείς που γέμισαν ασφυκτικά τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Μαϊάμι.

Την ημέρα της ονομαστικής του γιορτής, ο κ. Χριστόδουλος αναφερόμενος γενικά σε όσα μπορούν να συμβούν στον κάθε άνθρωπο, κάλεσε τους πιστούς να μην χάνουν το θάρρος τους και την πίστη τους στο Θεό. Με δάκρυα στα μάτια μίλησε για τις ανθρώπινες αξίες, τη θέληση για ζωή και τον αγώνα για το καλό.

Απευθυνόμενος στους Έλληνες της Αμερικής ευχαρίστησε όλους, υπογραμμίζοντας ότι «μας συνδέει κοινή αύρα, κοινή πίστη, μας συνδέει το ελληνικό φιλότιμο, ο μεγάλος μας θησαυρός, που μεγαλουργεί όπου υπάρχουν Έλληνες».

Ο Αρχιεπίσκοπος χειροκροτήθηκε επανειλημμένα και στο τέλος της λειτουργίας οι ομογενείς ευχήθηκαν στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας «δύναμη, υπομονή και γρήγορη ανάρρωση».

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητου, συμμετείχαν μητροπολίτες και ιερείς από την Ελλάδα και την Αμερική.

Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος, ο οποίος αντιπροσώπευσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, μιλώντας στο εκκλησίασμα ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θα επιστρέψει πολύ σύντομα στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι «η θεραπεία θα γίνει εκεί».

Σύμφωνα με συνεργάτη του κ. Χριστόδουλου, οι θεράποντες γιατροί ήδη έχουν παρουσιάσει στον Αρχιεπίσκοπο τις θεραπευτικές επιλογές, μετά από τις εισηγήσεις που έχουν σταλεί από κορυφαία αντικαρκινικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: