Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Οξεία επίθεση Τσέινι κατά της Τεχεράνης

Οξεία επίθεση Τσέινι κατά της Τεχεράνης

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Ντικ Τσέινι χαρακτήρισε το Ιράν ως εμπόδιο για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή και πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να τηρήσει στάση αναμονής, επιτρέποντας στην Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Οι δηλώσεις Τσέινι αντανακλούν μία κλιμάκωση της ρητορικής της Ουάσινγκτον έναντι της Τεχεράνης, λίγες μέρες μετά την προειδοποίηση του Τζορτζ Μπους ότι ένα Ιράν που θα διαθέτει πυρηνικά όπλα θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

"Το ιρανικό καθεστώς πρέπει να γνωρίζει ότι αν παραμείνει στην ίδια πορεία, η διεθνής κοινότητα είναι προετοιμασμένη για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων", ανέφερε ο Τσέινι μιλώντας σε φόρουμ που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο για την Πολιτική στην Εγγυς Ανατολή, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον. "Οι ΗΠΑ μαζί με άλλα έθνη στέλνουν ένα σαφές μήνυμα: Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα", είπε ο Τσέινι.

"Η χώρα μας και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα δεν μπορούν να τηρούν στάση αναμονής την ώρα που ένα κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία εκπληρώνει τις πιο επιθετικές φιλοδοξίες του", πρόσθεσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.

Επανέλαβε δε τις γνωστές θέσεις της Ουάσινγκτον ότι η Τεχεράνη παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα του Ιράκ.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο:

Stelios Frang είπε...

Θέλει να σνιφάρει πετρέλαιο το άτομο...