Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

ΗΠΑ. Το Ισραήλ ενδεχομένως χρησιμοποίησε προηγμένη τεχνολογία για να συγκαλύψει την αεροπορική επιδρομή του στη Συρία, σύμφωνα με το περιοδικό Aviatio

ΗΠΑ. Το Ισραήλ ενδεχομένως χρησιμοποίησε προηγμένη τεχνολογία για να συγκαλύψει την αεροπορική επιδρομή του στη Συρία, σύμφωνα με το περιοδικό Aviation Week.

Τα ισραηλινά καταδιωκτικά αεροπλάνα που διενήργησαν το Σεπτέμβριο αεροπορική επιδρομή στη Συρία ξέφυγαν από τον έλεγχο των συριακών ραντάρ χάρη σε ένα σύστημα που παραπλανεί τα εχθρικά δίκτυα εντοπισμού, σύμφωνα με ειδικούς τους οποίους επικαλείται το εξειδικευμένο περιοδικό Aviation Week.

Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους του στρατού και των αμυντικών βιομηχανιών, τα F-15 και F-16 του ισραηλινού στρατού θα μπορούσαν να έχουν εφοδιασθεί με το σύστημα "Suter" αεροπορικής επίθεσης δικτύων, το οποίο ανέπτυξε ο βρετανικός όμιλος αμυντικών συστημάτων BAE Systems, ο οποίος εφοδιάζει τα αμερικανικά αεροσκάφη χωρίς πιλότο (drones).

Το σύστημα αυτό δοκιμάστηκε στο Ιράκ και το Αφγανιστάν στη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με το Aviation Week.

Αυτή η πολύ προηγμένη τεχνολογία επιτρέπει τον ακριβή εντοπισμό των εχθρικών συσκευών λήψης και την αποστολή λανθασμένων πληροφοριών και στόχων, συγκαλύπτοντας έτσι τα αεροσκάφη που πλησιάζουν.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε τελικά για πρώτη φορά την Τρίτη πως το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση στη Συρία στις 6 Σεπτεμβρίου.

Η Συρία είχε δηλώσει πως στις 6 Σεπτεμβρίου η αεράμυνά της εξαπέλυσε πυρά κατά ισραηλινών αεροπλάνων τα οποία είχαν παραβιάσει το εναέριο χώρο της.

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-’σαντ δήλωσε τη Δευτέρα πως στόχος της ισραηλινής επιδρομής τον περασμένο μήνα ήταν "ένα εγκαταλελειμμένο στρατιωτικό κτίριο" και "ως εκ τούτου" δεν έπληξε "τίποτε".

Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού και βρετανικού Τύπου, η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε μία εγκατάσταση η οποία φερόταν να στεγάζει πυρηνικές δραστηριότητες στις οποίες πιθανόν να εμπλεκόταν η Βόρεια Κορέα.

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: