Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

Μπους: Δεν είμαι "εχθρός του Ισλάμ"

Μπους: Δεν είμαι "εχθρός του Ισλάμ"

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ου. Μπους μίλησε για επιχειρήσεις "αυτοάμυνας" των ΗΠΑ οι οποίες διεξάγονται "κοντά" στον Ισλαμικό κόσμο, διαβεβαιώνοντας ότι δεν είναι "εχθρός" του Ισλάμ.

Ερωτηθείς στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο Al Arabiya, αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο ανταγωνιστικό του Al Jazeerah, το οποίο η Ουάσινγκτον θεωρεί "εχθρικό" προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι "δεν είναι αλήθεια" πως είναι "εχθρός" του Ισλάμ, και υποστήριξε πως το γεγονός ότι πολλοί μουσουλμάνοι το πιστεύουν δείχνει ότι "οι εξτρεμιστές έχουν κάνει καλή δουλειά στην προπαγάνδα".

"Πιστεύω", είπε ο κ. Μπους, "ότι το Ισλάμ είναι μια μεγάλη θρησκεία που κηρύσσει την ειρήνη. Και πιστεύω ότι οι άνθρωποι που δολοφονούν αθώους για να επιτύχουν πολιτικούς σκοπούς δεν είναι θρησκευόμενοι", είπε ο Μπους, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης που διέθεσε ο Λευκός Οίκος.

"Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας" δεν είναι "ένας πόλεμος εναντίον των Μουσουλμάνων", είπε ο Μπους, ο οποίος είπε πως πιστεύει ότι ο θεός είναι "παγκόσμιος" και ότι πιστεύει πως "ο θεός στον οποίο πιστεύουν οι μουσουλμάνοι είναι ο ίδιος θεός στον οποίο πιστεύει και ο ίδιος".

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας για τον πόλεμο στο Ιράκ και την Αμερικανική πολιτική στην Μέση Ανατολή, μίλησε για αποφάσεις που αποσκοπούσαν στην "άμυνα" των ΗΠΑ και στην "ελευθερία" της περιοχής.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: