Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

Απτόητος και ο Μπαμπατζάν στην Κύπρο

Απτόητος και ο Μπαμπατζάν στην Κύπρο

Από τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Αλί Μπαμπατζάν στα κατεχόμενα, οι οποίες αποτελούν συνέχεια των δηλώσεων, και πάλι στα κατεχόμενα, του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, αποδεικνύονται περίτρανα οι τρεις τουρκικοί στόχοι στο Κυπριακό.

Πρώτον, η άρση της λεγόμενης απομόνωσης, δεύτερον, η αναβάθμιση του ψευδοκράτους στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και τρίτον, η δημιουργία των προϋποθέσεων για λύση δύο κρατών.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών η τουρκική πλευρά μπλοκάρει όλες τις κινήσεις που γίνονται ώστε να μην προωθηθεί η συμφωνία της 8ης Ιουλίου. Η έλλειψη κινητικότητας στο Κυπριακό διευκολύνει τους τουρκικούς σχεδιασμούς ανεξάρτητα από το τι διακηρύττουν δημόσια η Αγκυρα και ο Ταλάτ. Ταυτόχρονα, η Αγκυρα τυγχάνει όλο και περισσότερης στήριξης στο Κυπριακό από την Ισλαμική Διάσκεψη, ενώ κάνει ανοίγματα και σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ο Αλί Μπαμπατζάν, επαναλαμβάνοντας όσα ο Γκιουλ δήλωσε προ μηνός στα κατεχόμενα υποστήριξε ότι η λύση θα πρέπει να στηρίζεται «στις πραγματικότητες που επικρατούν στο νησί», παραπέμποντας «στα δύο κράτη, δύο λαούς και δύο θρησκείες».

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: