Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

Υποβόσκουσα δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της ΝΔ

Υποβόσκουσα δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της ΝΔ

Δυσαρέσκειες και πικρίες, που αυτή τη στιγμή δεν εκδηλώνονται αλλά ουδείς μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν, κυριαρχούν στο εσωτερικό της Ν.Δ. Η πρώην υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου, που δεν εξελέγη βουλευτής, θεωρεί ότι υπονομεύτηκε από τoν κομματικό μηχανισμό κατά την εκλογική διαδικασία και πως δεν στηρίχθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, την πολιτική του οποίου εφάρμοσε επωμιζόμενη υπερβολικό πολιτικό κόστος.

Η κ. Γιαννάκου είναι οργισμένη περισσότερο τις τελευταίες ημέρες μετά τα δημοσιεύματα ότι ο διάδοχός της δεν θα εφαρμόσει τον νόμο πλαίσιο και δεν θα προχωρήσει στις αλλαγές που ψηφίστηκαν. «Oσα εφάρμοσε η κ. Γιαννάκου προβλέπονται στο πρόγραμμα της Ν.Δ., ήταν κεντρική και όχι προσωπική πολιτική επιλογή και αν δεν υλοποιηθούν τότε τα ελληνικά πανεπιστήμια θα βρεθούν εκτός ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου», λένε συνεργάτες της.

Ο κ. Στυλιανίδης είχε κάνει λόγο με διπλωματική γλώσσα για αλλαγές σε λάθη που είχαν γίνει, αλλά διαβεβαιώνει ότι δεν θα αλλάξει η κεντρική φιλοσοφία της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Δυσαρεστημένη είναι και η κ. Μπενάκη, που αντικαταστάθηκε από τον κ. Σιούφα στη θέση του προέδρου της Βουλής, και συνεργάτες της κατηγορούσαν στελέχη του Μαξίμου πως δεν τηρήθηκε η υπόσχεση ότι θα παραμείνει και μετά τις εκλογές. Όμως δεν πρόκειται σε αυτή τη φάση να δημιουργήσει προβλήματα.

Η διά βοής εκλογή του Γιάννη Τραγάκη στη θέση του γ.γ. της Kοινοβουλευτικής Oμάδας διευκόλυνε για να καλυφθεί η δυσαρέσκεια βουλευτών, η οποία στην περίπτωση που στηνόταν κάλπη θα είχε την ευκαιρία να καταγραφεί. Η κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ συσπειρώνει τους βουλευτές αλλά τυχόν αρνητικές εξελίξεις στη συνέχεια, μετά την εκλογή αρχηγού, μπορεί να συμπαρασύρει και τη Ν.Δ. στη δίνη της εσωστρέφειας.

Πρόκειται κυρίως για τους βουλευτές που συμμετείχαν στις προηγούμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ., αλλά και για βουλευτές που εξελέγησαν σε καλή σειρά όμως δεν είδαν υπουργικό θώκο.

Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: