Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

Υπό οκταήμερη κράτηση οι αρχαιοκάπηλοι που πιάστηκαν στα πράσα

Υπό οκταήμερη κράτηση οι αρχαιοκάπηλοι που πιάστηκαν στα πράσα



Κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν
70 και πλέον αρχαία αντικείμενα, τα οποία θα πωλούνταν
έναντι μισού εκατομμυρίου ευρώ.


Διάταγμα οκταήμερης κράτησης των τριών Κυπρίων, εκ των οποίων ο ένας είναι κοινοτάρχης σε χωριό της Επαρχίας Πάφου και των δύο Ελλαδιτών, εξέδωσε το Δικαστήριο των Βάσεων, για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας. Ο έκτος ύποπτος, ο οποίος συνελήφθηκε μετά τον εντοπισμό στο σπίτι του αρχαίων αντικειμένων, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε διάταγμα τριήμερης κράτησης, για υπόθεση κατοχής και εμπορίας αρχαιοτήτων.

Οι τέσσερις Κύπριοι και δύο Ελλαδίτες, συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας, σε περιοχή δυτικά του Υψωνα όπου σε γκαράζ αυτοκινήτων εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα αρχαιοτήτων ανεκτίμητης αξίας. Οι αρχαιότητες θα πωλούνταν από Κυπρίους σε Ελλαδίτες.

Όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΡΙΚ, έχουν εντοπισθεί αρχαία αντικείμενα αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ.


Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται χρυσά δακτυλίδια, σκουλαρίκια και δεκάδες αγαλματίδια.

Στο σπίτι του αδελφού ενός από τους τέσσερις κυπρίους συλληφθέντες, βρέθηκαν επίσης χρυσά νομίσματα, φύλλα χρυσού και αγαλματίδια.

Και οι τέσσερις συλληφθέντες είναι ιδιοκτήτες και οδηγοί εκσκαφέων.


Ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων, Αντρέας Ιατρόπουλος, δήλωσε ότι οι συλληφθέντες φαίνεται πως με βιτρίνα την απασχόλησή τους αυτή, προέβαιναν μόνοι τους σε αρχαιολογικές ανασκαφές και συλήσεις τάφων σε άδεια οικόπεδα και στην ύπαιθρο, η οποία είναι κατάσπαρτη από αρχαίους τάφους.

Πηγή: Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: