Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

Ο Θ. Πάγκαλος δεν θα είναι υποψήφιος

Ο Θ. Πάγκαλος δεν θα είναι υποψήφιος

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος δήλωσε σε συνέντευξή του στο "Βήμα" της Κυριακής πως δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος.

Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα άλλες υποψηφιότες δεν χωρούν, δήλωσε ο κ. Θ. Πάγκαλος και πρόσθεσε, ερωτηθείς ποιον από τους κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλο θα υποστηρίξει, ότι θα πάρει θέση αφού ακούσει τις ομιλίες τους στο Εθνικό Συμβούλιο και εν συνεχεία διαμορφώσει εικόνα.

Ο κ. Πάγκαλος απαντώντας σε άλλη ερώτηση ανέφερε ότι δεν πιστεύει πως μπορεί να νικήσει τον Κ.Καραμανλη ένα ΠΑΣΟΚ που δεν έχει αποσαφηνισμένη φυσιογνωμία και καθαρή προοπτική για το μέλλον.

Για μένα, είπε με αφορμή άλλο ερώτημα, το κύριο προσόν ενός μελλοντικού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι η δυνατότητα να συντονίζει και να ενοποιεί το χώρο και να του δίνει με νέες ιδέες και νέες προτάσεις μιά κινητικότητα.

Ακόμη ο πρώην Υπουργός, με αφορμή άλλο ερώτημα, ανέφερε πως το πρόβλημα της συνεργασίας με την Αριστερά πρέπει να αφορά συγκεκριμένους τομείς και στόχους και να πάρει τη μορφή συγκεκριμένων προτάσεων. Αν αυτό που είναι κάτω απο τη φρασεολογία της συνεργασίας με την Αριστερά είναι ένα μονομερές άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ προς αριστερά, πιστεύω πως είναι λάθος, πρόσθεσε.

Τέλος στο ερώτημα αν υπονομεύθηκε ο Γ. Παπανδρέου, ο πρώην Υπουργός δήλωσε ότι υπήρξαν συμπεριφορές και τρόποι λειτουργίας που δημιουργούσαν την εικόνα πως ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του. Ε' αυτό ήταν εκ των πραγμάτων υπονομευτικό για τον κ. Παπανδρέου και μείωνε και την επιρροή του κόμματος , γιατί ένα κόμμα που δεν έχει έναν πειστικό υποψήφιο πρωθυπουργό δεν έχει και γενικότερη απήχηση στον περιγύρό του, τόνισε.

Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: