Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προειδοποιεί για εύθραυστη κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προειδοποιεί για εύθραυστη κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε σήμερα για κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και είπε πως η περιοχή περνά από ένα πολύ εύθραυστο και ευαίσθητο στάδιο.

Ο Αλί Μπαμπακάν μιλούσε από τη Δαμασκό κατά τη διάρκεια κοινής διάσκεψης τύπου με τον Σύρο ομόλογό του Βαλίτ αλ-Μοαλέμ και όπως είπε, ελπίζει να σημειωθεί πρόοδος στην επικείμενη διάσκεψη για το Μεσανατολικό "για όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένου και της Συρίας."

Παρόλο που δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, σε συνέντευξη που παρέθεσε στην αραβική εφημερίδα Al Hayat και δημοσιεύτηκε σήμερα, ανέφερε πως ελπίζει να συμμετάσχει και η Συρία στη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τέλη Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

"Θέλουμε να έχουμε απτά αποτελέσματα από τη διάσκεψη και να μην πρόκειται απλώς για ακόμη μία συνάντηση. Εάν επιθυμούμε δίκαιη και διαρκή ειρήνη, όλα τα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν," είπε ο Μπαμπακάν.

Όπως τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, η χώρα του διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με τη Συρία, όσο και με το Ισραήλ και θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή.

Πηγή: International Herald Tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια: