Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

Θέσεις μάχης εν αναμονή νέας πρότασης Νίμιτς για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Θέσεις μάχης εν αναμονή νέας πρότασης Νίμιτς για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται Αθήνα και Σκόπια, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- ο ειδικός διαπραγματευτής Μάθιου Νίμιτς θα ανακοινώσει νέο γύρο διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ, παρουσιάζοντας τη νέα πρότασή του.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο διαπραγματευτής ενημέρωσε με ηλεκτρονικό μήνυμα τους Ελληνες ανταποκριτές στον ΟΗΕ ότι την Δευτέρα, στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος), θα δώσει στη δημοσιότητα ανακοίνωση που θα αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», ο κ. Νίμιτς θα ανακοινώσει τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων, που θα ειναι ο τελικός και θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου. Την Ελλάδα θα αντιπροσωπεύσει ο πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης.

Οι δυο πλευρές δεν έχουν μέχρι στιγμής καμιά ένδειξη για την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί ο κ. Νίμιτς και με την ανταλλαγή εκατέρωθεν δηλώσεων και προειδοποιήσεων επιχειρείται να σταλούν μηνύματα και να χαραχθούν οι διαπραγματευτικές γραμμές.

Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται ότι κινείται και η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλοσόσκι ο οποίος διαμηνύει στην Αθήνα: «Βάλτε βέτο, δεν αλλάζουμε όνομα».Αντιστοίχως και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχει κάνει λόγο τις τελευταίες ημέρες για αδιαλλαξία της ΠΓΔΜ και για εξάντληση όλων των περιθωρίων από πλευράς της Ελλάδας.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: