Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

Τρεις πυρκαγιές σε εξέλιξη στη Δυτική Μακεδονία

Τρεις πυρκαγιές σε εξέλιξη στη Δυτική Μακεδονία

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ βρίσκονταν στις 12 το μεσημέρι τρεις πυρκαγιές σε περιοχές της Καστοριάς, της Φλώρινας και των Γρεβενών, οι οποίες καταστρέφουν δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, χωρίς όμως να απειλούν κατοικημένες περιοχές. Σε ό,τι αφορά, μάλιστα, στην Καστοριά και τη Φλώρινα, οι φλόγες πέρασαν στο ελληνικό έδαφος από τη γειτονική Αλβανία.

Η μεγαλύτερη από τις τρεις είναι εκείνη που μαίνεται για πέμπτη μέρα στο δήμο Ακριτών Καστοριάς, σε περιοχή με το τοπωνύμιο «Χελώνα», όπου έχουν ήδη αποτεφρωθεί πάνω από 1.200 στρέμματα δάσους. Το έργο της κατάσβεσης χαρακτηρίζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ως δύσκολο και επικίνδυνο, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη και ναρκοθετημένη σε μεγάλη έκταση, ενώ στο σημείο δεν επιχειρούν πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν μεταβεί 4 πυροσβεστικά οχήματα και συνολικά 32 άτομα. Στο μεταξύ, υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στο δημοτικό διαμέρισμα Βροντερού του δήμου Πρεσπών, στη Φλώρινα, όπου εξακολουθούν να επιχειρούν τέσσερα άτομα, με ένα πυροσβεστικό όχημα.

Πυρκαγιά ξέσπασε, εξάλλου, σήμερα, στις 7 το πρωί, σε χορτολιβαδική έκταση 1-2 στρεμμάτων, στο δημοτικό διαμέρισμα Καλλονής του δήμου Αγίου Κοσμά, στα Γρεβενά. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν πεσμένοι κορμοί δέντρων, που προϋπήρχαν στο συγκεκριμένο σημείο, οι οποίοι φλέγονται. Στην περιοχή επιχειρούν τρεις πυροσβέστες, μ’ ένα όχημα.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: