Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

Τριάντα ένα αεροσκάφη και ελικόπτερα από την ΕΕ την Κύπρο και το Ισραήλ ενισχύουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπ

Τριάντα ένα αεροσκάφη και ελικόπτερα από την ΕΕ την Κύπρο και το Ισραήλ ενισχύουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη

Την αποστολή βοήθειας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών από χώρες που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της ελληνικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου μετείχε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, η κα Μπακογιάννη δήλωσε ότι παρά το μεγάλο στόλο που διαθέτει η χώρα μας, οι συνθήκες κατέστησαν απαραίτητο να ζητηθεί βοήθεια από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς επίσης από την Κύπρο και το Ισραήλ. Ετσι 31 αεροσκάφη και ελικόπτερα, κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ισραήλ, ενισχύουν τις ελληνικές δυνάμεις. Η κα Μπακογιάννη ανέφερε ακόμη ότι έχουν γίνει επικοινωνίες με την αμερικανική και τη ρωσική κυβέρνηση, οι οποίες θα στείλουν βοήθεια.

Τέλος η υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε θερμά όλες τις χώρες που ανταποκρίθηκαν άμεσα και έδειξαν την αλληλεγγύη τους στη χώρα μας.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: