Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Πελοπόννησο και Εύβοια

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Πελοπόννησο και Εύβοια

Τους 61 έφτασαν οι νεκροί από την πύρινη λαίλαπα που εξακολουθεί να πλήττει τη χώρα. Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας εποχικός πυροσβέστης, έχασαν τη ζωή τους στο Μίστρο Ευβοίας, ενώ δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές στον Πλάτανο Ηλείας.

Η Ηλεία εξακολουθεί να είναι ο νομός στον οποίο επικεντρώνονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, όπου τα πύρινα μέτωπα εξακολουθούν να μαίνονται. Αυτήν την ώρα κινδυνεύουν τα χωριά Γρύλλος, Δούκα και Μηλιές, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία νωρίτερα τυλίχτηκε στις φλόγες.

Έκκληση για βοήθεια απηύθυνε μέσω του MEGA κάτοικος του νομού Ηλείας, ο οποίος επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο χωριό Δούκα.

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε πριν από λίγο και στη Βαρβάσαινα.

Πολύ δύσκολη είναι όμως και η κατάσταση στην Εύβοια, όπου σε εξέλιξη εξακολουθούν να είναι τα μέτωπα στα Στύρα και το Μίστρο, χωρίς πάντως αυτή την ώρα να απειλούνται σπίτια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, σήμερα στη χώρα εκδηλώθηκαν 60 νέες πυρκαγιές, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, έγιναν προσαγωγές για εμπρησμό σε Πελοπόννησο, Εύβοια και Ξάνθη.


Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: