Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

Η Γαλλία έτοιμη να προσφέρει συμπληρωματική βοήθεια

Η Γαλλία έτοιμη να προσφέρει συμπληρωματική βοήθεια

Η ΓΑΛΛΙΑ είναι έτοιμη να προσφέρει, εάν χρειασθεί, συμπληρωματική βοήθεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, δήλωσε σήμερα ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον έλληνα ομόλογό του Κώστα Καραμανλή, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Φρανσουά Φιγιόν «τηλεφώνησε σήμερα το πρωί στον έλληνα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή προκειμένου να τον ρωτήσει για την εξέλιξη των τραγικών πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα του και να τον διαβεβαιώσει για την αλληλεγγύη του».

«Τον διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να προσφέρει συμπληρωματική βοήθεια εάν το απαιτήσει η κατάσταση και του εξέφρασε τα συλληπητήριά του εκ μέρους της γαλλικής κυβέρνησης, για τον θάνατο των 50 και πλέον ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την καταστροφή η οποία θλίβει όλους τους φίλους της Ελλάδας» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Η Γαλλία έχει ήδη καταβάλει σημαντική προσπάθεια για να βοηθήσει την Ελλάδα στη μάχη κατά της φωτιάς, με την αποστολή, το Σάββατο, τεσσάρων Καναντέρ και επί πλέον μιας ομάδας εξήντα πυροσβεστών. Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης», καταλήγει.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: