Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

Τρίπολη - Η φωτιά προ των πυλών της Καλαμάτας.

Τρίπολη - Η φωτιά προ των πυλών της Καλαμάτας.

Προ των πυλών της Καλαμάτας είναι η φωτιά που ξεκίνησε από τον Ταϋγετο και μαίνεται σε τρία μέτωπα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν τη νύχτα σκληρή μάχη για την κατάσβεσή της, ενώ από το πρωί προσπαθούν να ανακόψουν την φωτιά που απειλεί το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Διαβιβάσεων, (Παλαιό 9ο σύνταγμα πεζικού), και το χωριό Γιαννιτσιάνικα Καλαμάτας.

Στις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν από το πρωί τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα ενισχύοντας το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Τη νύχτα έγινε με επιτυχία μια μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης όλων των χωριών του Ταϋγέτου, (πρόκειται για τα χωριά της Αλαγονίας), και οι κάτοικοί τους έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια και διαμένουν σε ξενοδοχεία της Καλαμάτας.

Το δεύτερο μέτωπο της φωτιάς στη Μεσσηνία, κοντά στο Μελιγαλά, παρουσιάζει από το πρωί καλύτερη εικόνα αφού δεν απειλούνται άμεσα χωριά. Συνεχίζουν όμως ανεξέλεγκτα το καταστροφικό τους έργο οι φλόγες, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις και με εναέρια μέσα.

Το τρίτο μέτωπο φωτιάς στην Μεσσηνία είναι η χθεσινή φωτιά της Μεγαλόπολης που πέρασε τα όρια του νομού και βρίσκεται στα όρια του Δήμου Οιχαλίας και συγκεκριμένα δεξιά και νότια του οικισμού Χριστοφιλέϊκα σχεδόν κοντά στην Τσακώνα, όπου και εκεί επιχειρούν εναέρια μέσα.

Στα μέτωπα της Αρκαδίας, η φωτιά της Μεγαλόπολης έχει αποτεφρώσει στην κυριολεξία ένα μεγάλο τμήμα της επαρχίας αυτής. Αφησε στο πέρασμά της 6 νεκρούς και 1 αγνοούμενο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έγινε το πρωί από την νομαρχία Αρκαδίας, πολλούς αστέγους αφού κάηκαν τα σπίτια τους και τεράστια καταστροφή σε καλλιέργειες και δασική έκταση, ενώ συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Από το πρωί και εδώ όμως επιχειρούν εναέρια μέσα.

Το άλλο μέτωπο της Αρκαδίας με την φωτιά στην Τεγέα βρίσκεται σε ύφεση και έχει περιοριστεί σημαντικά η έκτασή του ενώ γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος.

Σημειώνεται ότι αρκετά άτομα έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία στην Μεγαλόπολη, την Τρίπολη ακόμα και στην Σπάρτη.

Τέλος, με απόφαση του νομάρχη Αρκαδίας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία σε όλο το όρος Μαίναλο ενώ ομάδες του Ερυθρού Σταυρού και της νομαρχίας περιπολούν στο βουνό.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: